Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • La mostra "Monika Buch. Línia i Mòdul", nova exposició en el MUA

La mostra "Monika Buch. Línia i Mòdul", nova exposició en el MUA

Alacant, 18 de gener de 2017
Per Belen Pérez

Monika Buch. Línia i mòdul es tracta d'una exposició que pretén donar a conèixer la trajectòria de la pintora Monika Buch (l'única espanyola que va estudiar en la HfG d'Ulm). L'exposició es divideix en diferents sèries que, al llarg de sis dècades, la pintora ha anat prenent i reprenent en una cerca inquieta i constant de l'expressió plàstica a través de la línia, les modulacions i el color. Una exposició amb més de quaranta obres, entre pintures i dibuixos, realitzades entre els anys 50 i l'actualitat. Tindrà lloc del 26 de gener al 28 de febrer en el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA). Entrada lliure.

Horari MUA: Dilluns/Divendres: 09.00-20.00h - Dissabtes i diumenges: 10.00-14.00h
Cartell

 

 

Monika BuchMonika Buch (València, 1936) va ser l'única espanyola que va estudiar en la HfG d'Ulm (Escola Superior de Gestaltung o Escola d'Ulm), institució que va ser concebuda com l'hereva de la revolucionària Bauhaus. De pares alemanys, va passar la seua infància entre Alemanya i Espanya, on la seua família es va desplaçar per a evitar la Guerra Civil i la Segona Guerra Mundial, respectivament. Actualment resideix en Utrecht i des de 1972 es va dedicar al seu treball artístic, amb recerques centrades en la interrelació forma-color. La seua obra es fonamenta en el que va aprendre en la HfG, en paraules de la pròpia artista: "Sempre part d'una idea o una pregunta que vull resoldre. M'interessa la percepció: què és el que veig i per què, per açò m'agrada treballar en un tema amb variacions. L'estètica és important però moltes vegades més en un segon pla. Una obra pot ser bella o agradable de veure, però per a mi ha de tenir una mica més, alguna cosa interessant que et crida l'atenció o que atrau la teua mirada cada vegada i vols descobrir el que t'inquieta."

 

 

Enllaços relacionats:

Página Web

Monika Buch. Línea y Módulo - Hoja de Sala

 

 

Consulta la resta d'exposicions i la programació d'ACUA:

Programació ACUA

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464