Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • "Vives" de Gabriel Ochoa, una reflexió social convertida en obra de teatre

"Vives" de Gabriel Ochoa, una reflexió social convertida en obra de teatre

Alacant, 18 de gener de 2018
Per Belen Pérez

La Universitat d'Alacant vuleve a apostar pel teatre en valencià i amb l'educació com a tema de fons. Aquest mes de febrer el Paranimf acollirà l'obra "Vives", del director Gabriel Ochoa, una peça teatral a tres temps que reflexiona sobre els successos de l'Institut Lluís Vives de València durant el 2012, al mateix temps que ens mostra la realitat de l'humanista valencià al segle XVI. Una producció del Punt G i Escalante Centre Teatral, amb la col·laboració de l'Aula de Teatre de l'IES Lluís Vives i la Universitat de València. La representació tindrà lloc el dimecres 21 de febrer a les 11.30 hores en el Paranimf de la UA.

Sessió per a IES. Entrada 3 € (disponibles en taquilla abans de la representació). Reserves per a grups en ofi.cultura@ua.es

Vives cartel

 

SINOPSIS:

Amb motiu de la reflexió sobre la "primavera valenciana", Vives parla sobre el succés ocorregut amb les càrregues policials, alhora que ens parla d'alguns aspectes de l'humanista valencià del segle XVI Lluís Vives, establint ponts entre una realitat i l'altra per a plantejar al públic la vigència del missatge de Lluís Vives i la necessitat d'una atenció essencial sobre les qüestions relacionades amb l'educació i la filosofia.

La peça està organitzada en tres moments concrets en llocs i temps diferents, que pretén fer una reflexió al voltant de l'educació, la seua evolució (i involució), i sobre el llibre com a arma de construcció massiva:

  • ¿Per què el PENSAMENT es converteix en HEREJÍA?
  • ¿Per què la IDEOLOGIA es converteix en POLÍTICA?
  • ¿Per què la POLÍTICA es converteix en CLIENTELISMO?

 

 

Vídeo presentació de l'obra Vives:

 

Gabi Ochoa és un dramaturg espanyol que alterna audiovisual i teatre, havent dirigit el proigrama de cinema Fictionary i el llargmetratge El amor no es lo que era, o sent el director de muntatges com Den Haag (La Haya 2007 - 2011) i actualment Vives. A més de les seues diferents facetes artístiques, escriu articles per al blog guionistasvlc, és membre de l'associació Escriptors de l'Audiovisual en Valencià (EDAV).També combina les seues nombroses activitats amb la docència, tant en l'àmbit audiovisual,amb diversos tallers, com en l'àmbit teatral, com a director de la residència Creador-és, i com a professor de literatura dramàtica en l'Escola de l'Actor de València.

Entrevista de Gabi Ochoa sobre Vives:

 

 

 

 

 

Consulta la resta de programació d'ACUA ací:

Programación ACUA

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464