Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • 'Cruzando las fronteras entre Arte, Ciencia..onferència de Gustavo Ariel Schwartz (CSIC)

'Cruzando las fronteras entre Arte, Ciencia y Humanidades', conferència de Gustavo Ariel Schwartz (CSIC)

Alacant, 19 d'octubre de 2018.

El científic del CSIC, Gustavo Ariel Schwartz, creador del projecte Mestissatges, ofereix una conferència basada en el seu llibre #Nodes, obra en la qual participen 89 científics i explora entre els diversos àmbits del coneixement.

La Seu Universitària Ciutat d'Alacant (C/ Ramón y Cajal, 4.) acull dilluns que ve 22 d'octubre, a les 20 hores, la Conferència %u201CCreuant les fronteres entre Art, Ciència i Humanitats%u201D, en el marc del Programa Mestissatges, a càrrec de Gustavo Ariel Schwartz, científic titular del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC).
Durant aquesta trobada, Ariel Schwartz, acompanyat pel catedràtic de Física Aplicada de la UA, Augusto Beléndez, presentarà el seu llibre #Nodes, coeditado al costat de l'humanista Víctor I. Bermúdez.

#Nodes ha sigut escrit en el marc del Programa Mestissatges i constitueix una obra col·lectiva en la qual 89 científics, escriptors, artistes i humanistes de diferents països comparteixen experiències i reflexions sobre la rellevància i les possibilitats d'interacció entre diferents disciplines.

Els autors expressen les seues idees i perspectives entorn de deu nuclis temàtics que abasten una regió significativa del saber i representen problemes suficientment complexos com per a encoratjar un abordatge transdisciplinar: xarxes complexes, metàfora, cosmos, caos i complexitat, emergència, percepció, memòria, emoció, consciència i Big Data. Un recorregut dinàmic per noranta plantejaments híbrids que travessen deu nuclis temàtics en ple desenvolupament.

Gustavo A. Schwartz es va doctorar en Física en la Universitat de Buenos Aires en 2001 i des de llavors la seua recerca s'ha centrat en l'estructura i la dinàmica de polímers i materials compostos. Actualment treballa en el Centre de Física de Materials (CSIC-UPV/EHU) de Sant Sebastià. La seua curiositat s'ha vist complementada amb incursions furtives en la filosofia, l'epistemologia i la literatura. Aquestes exploracions li han permès descobrir "passadissos" que connecten diferents àmbits del coneixement. A partir d'aquestes indagacions va fundar en 2010, en el Donostia International Physics Center, el Programa Mestissatges, amb l'objectiu que persones provinents de la ciència, la literatura i les humanitats puguen aventurar-se en aquests passadissos. Ha publicat el llibre de relats L'altre costat (2012) i l'obra de teatre L'entrevista/The interview (2016) en coautoría amb Luisa Etxenike.

El Programa Mestissatges és un projecte ideat i dirigit per Ariel Schwartz, finançat pel Donostia International Physics Center (DIPC) amb la col·laboració del Centre de Física de Materials (CFM) del CSIC, i que constitueix un espai alternatiu per a la trobada d'artistes, escriptors, científics i humanistes. Un lloc per al debat, per a pensar diferent, per a imaginar.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464