Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • El Campus d'Alcoi de la UA exposa 'Història de la Normal'

El Campus d'Alcoi de la UA exposa 'Història de la Normal'

Alacant, 17 de novembre de 2018.

La mostra presenta un recorregut i anàlisi històrica i social de l'Escola Normal de Mestres i la de Mestres d'Alacant, la seua evolució i la seua transcendència històrica.

 

Des de dilluns que ve 22 d'octubre i fins al 23 de novembre, el Campus d'Alcoi de la Universitat d'Alacant albergarà l'exposició "Història de la Normal", en les seues instal·lacions de la Cambra de comerç, com a part de la programació cultural de la UA en aquest campus amb el mecenatge de la Fundació Mútua Llevant.

El vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, inaugurarà l'exposició, dilluns que ve 22 a les 19 hores, acompanyat pel degà de la Facultat d'Educació de la UA, Josep M. Esteve.

La mostra està integrada per panells explicatius i fotografies realitzades per la Facultat d'Educació de la UA i el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), a través dels quals es presenta un recorregut i una anàlisi històrica del que van ser i van significar socialment l'Escola Normal de Mestres (la primera a aparéixer a Alacant l'any 1844) i la de Mestres (quinze anys més tard, en 1859).
Els estudis de magisteri són els més antics d'entre tots els que actualment ofereix la Universitat d'Alacant, a través de la seua Facultat d'Educació.
L'exposició aprofundeix en l'evolució d'aquestes escoles i en la seua transcendència històrica: la formació dels mestres en la transició des de l'Antic Règim a l'Estat Liberal; l'escola normal de mestres a Oriola i a Alacant; l'escola normal de mestres; els directors; el professorat; l'alumnat; les innovacions pedagògiques; els estudis; els edificis i instal·lacions; o les relacions amb la societat.

 

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464