Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • La Fundació Vicente Ferrer exposa en la UA 'Un mundo, 17 retos'

La Fundació Vicente Ferrer exposa en la UA 'Un mundo, 17 retos'

Alacant, 15 d'octubre de 2018.

L'exposició itinerant "Un món, 17 reptes" de la Fundació Vicente Ferrer (FVF) s'inaugura a les 12 hores en la Sala Trànsit (Hall de l'Aulari II) de la Universitat d'Alacant.
Es tracta d'un projecte expositiu de sensibilització creat amb l'objectiu de conscienciar sobre la necessitat de prendre un paper actiu en la lluita contra la pobresa extrema i per la construcció d'un món més just i sostenible. L'exposició estarà oberta al públic fins al 26 d'octubre. L'acte inaugural inclou la conferència "Viatja a l'Índia i descobreix que el canvi és possible", en el Saló d'Actes de l'Aulari II a les 12 hores, en la qual membres de la Fundació Vicente Ferrer explicaran el treball que estan desenvolupant en Anantapur (Índia). Els assistents podran participar en un sorteig d'una experiència en l'Índia per a conèixer d'a prop el treball que la Fundació està desenvolupant en aquesta zona.

La mostra "Un món, 17 reptes" exposa el treball d'aquesta Fundació en l'Índia amb l'objectiu de mostrar i fer comprendre la importància dels compromisos adquirits a nivell mundial a través de l'Agenda 2030. Inclou informació general sobre els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), amb especial atenció a salut i benestar; educació de qualitat; igualtat de gènere; aigua neta i sanejament; vida d'ecosistemes terrestres; i aliances.

L'Agenda 2030 i els ODS són una trucada universal a l'adopció de mesures per a posar fi a la pobresa, protegir el planeta i garantir que totes les persones gaudisquen de pau i prosperitat. La FVF desenvolupa des de fa 49 anys en l'Índia un model de desenvolupament humà integral i sostenible alineat amb l'Agenda 2030 i els ODS. Mitjançant les activitats d'aquest projecte, tal com afirmen des de la Fundació, "volem contribuir a augmentar el coneixement i el compromís de la ciutadania de la Comunitat Valenciana entorn d'aquesta temàtica".

La mostra compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i la col·laboració de les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana i la Universitat Popular de València.

La Fundació Vicente Ferrer (FVF) és una ONG de desenvolupament compromesa amb el procés de transformació d'una de les zones més pobres i necessitades de l'Índia, que treballa en sis àrees d'actuació (ecologia, hàbitat, educació, sanitat, dones i persones amb diversitat funcional), que s'alineen amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i impulsen un procés de transformació social que beneficia a tres milions i mitjà de persones de comunitats rurals de l'Índia. La filosofia d'acció de la Fundació Vicente Ferrer posa en valor el principi de la coresponsabilitat, indispensable per a secundar les metes de l'Agenda 2030. En una societat global, tots estem connectats. La nostra força és la suma de petites accions. Per açò, el missatge que es transmet en totes les activitats d'aquest projecte de sensibilització és molt clar: tenim solament un món i 17 objectius per a garantir la seua sostenibilitat.

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464