Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Muriel Villanueva inicia el cicle Escriure El País en la Universitat d'Alacant

Muriel Villanueva inicia el cicle Escriure El País en la Universitat d'Alacant

Alacant, 15 d'octubre de 2018.

L'Aula Literària de la Universitat d'Alacant inicia el cicle literari en valencià Escriure El País amb l'escriptora Muriel Villanueva. Aquesta trobada literària, coordinat per la professora de la UA Isabel Marcillas, tindrà lloc el dilluns 15 d'octubre, en la Facultat d'Educació (Aula 17), a les 12 hores.

Escriure el país és un cicle que va nàixer en 2004 i, des de llavors, s'ha convertit en una cita literària ineludible, de qualitat i en valencià.
La iniciativa proposa una trobada amb autors i autores rellevants de les nostres comarques, amb l'objectiu de donar veu pròpia, a través de la literatura, a les nostres terres i les nostres gents. Escriuen una història, autobiogràfica o fictícia, per a llegir-la als assistents en la sessió. Al final de la lectura, el públic té l'opció d'establir una conversa amb l'escriptor o escriptora, atenent als suggeriments que la història haja suscitat.

El plantejament cerca conèixer i reconèixer els orígens de la realitat del nostre entorn més immediat a través de la literatura per a construir un testimoni escrit, i per tant perdurable, d'un temps i un lloc. Aquest cicle reivindica la literatura com a element fonamental en la societat contemporània.

La següent sessió serà a càrrec de l'escriptor Joanjo García i serà el dia 19 d'octubre a les 10:00 h en la Sala Mario Benedetti (Edifici C de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA).

Acaba el cicle l'escriptora Gemma Miralles, l'el dimecres 21 de novembre, a les 10:00h, en l'aula P3/0-01 de l'Edifici Polivalent en el campus de Sant Vicent.

Nascuda a València en 1976, Muriel Villanueva és llicenciada en Teoria de la literatura i literatura comparada i diplomada en Educació musical. L'autora ha publicat una quinzena de llibres de narrativa per a totes les edats, així com algun volum de poesia. Entre les seues obres destaquen les novel·les "La gatera" i "El parèntesi esquerre", el llibre de contes "Nines", la trilogia juvenil "L'Esfera" i la novel·la infantil "Duna: diari d'un estiu". L'escriptora ha sigut guardonada enguany amb el setè "Premi Carlemany per al Foment de la Lectura" per l'obra "Rut, sense hac".

Joanjo García Navarro (València, 1977) és llicenciat en Història per la Universitat de València i ha exercit com a professor d'ensenyament secundari fins que es va adonar que la literatura era la seua passió. Ha col·laborat amb el periòdic "L'Accent". L'any 2012 amb "Quan caminem la nit" va rebre el XVIII Premi Enric Valor de Novel·la en Valencià que concedeix la Diputació d'Alacant. En 2015 va guanyar el XXVII Premi de Narrativa "Antoni Moreno", guardó recuperat per l'associació cívica El Tempir amb "Tota la terra és de vidre". Amb "El temps és mentida", una denúncia de la passivitat social davant la violència de gènere, en 2015 gana el XXVII Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira. A més, entre les seues novel·les es troba també "Arribarà el matí", i amb "La pornografia de les petites coses" fa un pas avance en la seua fecunda trajectòria amb una obra original i madura sobre política, sexe i hegemonia cultural.

Gemma Miralles Esteve (Alcoi, 1975). Actriu i directora de teatre. Vinculada a la companyia de teatre La Dependent d'Alcoi. "De Sukei a Naima" és el seu primer text dramàtic rellevant, premi Eduard Escalante de teatre en valencià i està protagonitzat per tes dones, de tres generacions diferents, situades en el context històric de l'expulsió dels moriscs en 1609. Mitjançant tres generacions, es pot veure l'evolució de l'abans, durant i després de l'expulsió, i com la societat és sotmesa i lluita per a preservar la seua religió i costums. Un episodi històric que connecta directament amb la realitat, donant veu al problema dels refugiats i la integració dels immigrants.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464