Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Nou cicle de cinema en V.O.S en la Seu Sant Ferran (1er quadrimestre)

Nou cicle de cinema en V.O.S en la Seu Sant Ferran (1er quadrimestre)

Alacant, 5 d'octubre de 2018.

 

Nova edició del Cicle de Cinema en Versió Original, amb subtítols en castellà, en la Seu Ciutat d'Alacant del carrer Sant Ferran.

Del 16 d'octubre al 18 de desembre de 2018.

El programa de l'Aula de Cinema de la UA, per a aquest quadrimestre, compta amb 10 pel·lícules, repartides en tres àrees temàtiques, que en el seu conjunt formen un taller orientat a persones que vulguen aprofundir en l'anàlisi fílmico.
Els blocs temàtics seran Isabel Coixet (octubre), Nuevo thriller español (novembre) i Kipling en el cine (desembre).

L'objectiu del cicle és aprofundir en els secrets del Setè Art a través del visionat de les pel·lícules escollides, amb una presentació prèvia a càrrec d'experts (crítics alacantins o professors de la UA) i debat posterior d'uns 40 minuts.

Totes les projeccions de les pel·lícules seran en versió original amb subtítols en castellà. Servint, també, d'ajuda per a l'aprenentatge d'idiomes.

Les sessions seran els dimarts a les 19.00 hores.PROGRAMACIÓ

 

OCTUBRE: Isabel Coixet

Molt ha plogut des que van regalar a la petita Isabel una càmera de Super8 en la seua primera comunió. En concret, diverses dècades, deu llargmetratges i un fructífer pas per la universitat, la publicitat, el curtmetratge i les pel·lícules col·lectives. Avui dia poques persones poden presumir d'haver creat un estil propi i recognoscible gràcies a la seua labor en el Setè Art. Veurem en aquest petit cicle tres de les seues millors obres, dues d'elles guardonades amb el Goya a la millor pel·lícula.

 

NOVEMBRE: Nuevo thriller español

Un gènere com el thriller, mai massa prodigat en el cinema espanyol, gaudeix de salut immillorable en els últims anys. No solament hem de donar gràcies als directors, la labor actoral d'Antonio de la Torre, Ruth Díaz, Marta Etura o José Coronat també ha ajudat a revitalitzar el gènere. Inclourem, segur, en pròxims cicles, peliculones com a CELDA 211 (Daniel Montsó. 2009), NO HABRÁ PAZ PARA LOS MALVADOS (Enrique Urbizu, 2011) o GRUP 7 (Alberto Rodríguez, 2012). En aquesta ocasió gaudirem amb LA ISLA MÍNIMA (2014), d'Alberto Rodríguez, CIEN AÑOS DE PERDÓN (2016), de Daniel Calparsoro, TARDE PARA LA IRA (2016), de Raúl Arévalo, i QUE DIOS NOS PERDONE (2016), de Rodrigo Sorogoyen.

 

DESEMBRE: Kipling en el cinema

Ens hem deixat fora, entre unes altres, LA MASCOTA DEL REGIMIENTO, de John Ford. GUNGA DIN, de George Stevens i KIM DE LA INDIA, de Victor Saville, totes amb la seua Índia colonial de fons. Però és que les aventures literàries de Rudyard Kipling eren tan fotogénicas que van ser adaptades al cinema en moltíssimes ocasions. Victor Fleming va fer un treball excepcional en CAPITANES INTRÉPIDOS, la relació entre Manuel (Spencer Tracy) i la seua "Pescadito" (Freddie Bartholomew) és de les quals no s'obliden mai. La versió del LIBRO DE LA SELVA de Korda és la menys coneguda, alguna cosa que ens sembla absolutament injust. I John Huston, el director més aventurer, era òbviament el més indicat per a transformar EL HOMBRE QUE PUDO REINAR en Setè Art.

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464