Saltar apartados
 • UA
 • veu.ua.es
 • Nova edició de 'Mundo y formas del Flamenco' en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant

Nova edició de 'Mundo y formas del Flamenco' en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant

Alacant. Dilluns, 15 d'octubre de 2018.

El tradicional cicle "Món i Formes del Flamenc" inaugura una nova edició en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, coordinat per Josefa Samper, vídua del professor Bernícola qui fóra l'impulsor d'aquesta iniciativa.

Aquest curs audiovisual sobre el flamenc, patrocinat per la Fundació Cajamar C.V, pretén una aproximació al coneixement del seu origen, història, formes, desenvolupament i continguts dels quals es nodreix i representa, a través de les variants del cante i les lletres, el ball i la guitarra.

La jornada inaugural tindrà lloc demà dimarts 16 d'octubre a les 20:15 hores, en les instal·lacions de la Seu en Ramón y Cajal, 4, amb una primera sessió dedicada a la "necessitat de conrear i transmetre el coneixement en les penyes". Per a abordar aquest tema intervindran la cantaora Vanessa Teba i el guitarrista Valentín Rosa, acompanyats per representants de la Peña Pedro Bacán.
S'estrenarà el documental "Tertúlia Flamenca de Pedro Bacán" de la directora de cinema Kamila Nugaeva que participarà en aquesta sessió.

Inscripció gratuïta

Calendari:

 • Dimarts 16 octubre de 2018
  LA NECESSITAT DE CONREAR I TRANSMETRE EL CONEIXEMENT EN LES PENYES
  Peña Pedro Bacán. Cantaora Vanessa Teba i Valentín Rosa a la guitarra.
  • Dimarts 23 octubre de 2018
   EL MUNDO DE CARMEN AMAYA
   Montse Madridejos. Barcelona. Doctora en Història de la Música per la Universitat de Barcelona, especialitzada en flamenc i col·leccionista. Ha fet classes de flamenc en l'ESEM de Barcelona i d'Història del Flamenc a Catalunya per al Màster de Flamencología de l'ESMUC. És Enginyera Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya.
  • Dimarts 30 octubre de 2018
   L'AUDIOVISUAL I EL FLAMENC COM A VEHICLE DE COMUNICACIÓ
   Cristina Creues Roldán. Sevilla. Consellera del "Consell audiovisual d'Andalusia". Doctora en Geografia i Història (Antropologia Cultural) i Catedràtica d'Antropologia Social de la Universitat de Sevilla, ha centrat les seues recerques en el flamenc com a expressió cultural: patrimoni, gènere i identitat.
  • Dimarts 6 novembre de 2018
   TEORIA I PRÀCTICA DEL FLAMENC
   Treball Piñana. Cantaor i doctor en Música per UMM. Primer Catedràtic de Flamenc, professor de Cante en el Conservatori Superior de Música de Múrcia.
  • Dimarts 13 de novembre de 2018
   "BOCAMINA" documental sobre el cante de Mines.
   Treball Piñana. Cantaor i doctor en Música per UMM. Primer Catedràtic de Flamenc, professor de Cante en el Conservatori Superior de Música de Múrcia.
  • Dilluns 19 de novembre de 2018
   EL BALL FLAMENC EN EL CINEMA
   Beatriz del Pou. Barcelona. Pianista clàssica i mestra de ball flamenc. Va estudiar piano en l'Acadèmia Grandos-Marshall de Barcelona i en la Universitat de Viena. És especialista en flamenc i música espanyola i ha col·laborat com a assessora en documentals de TVE. És la promotora del film documental dirigit per Lucija Stojevic sobre la figura de la Chana, guanyador de diversos premis internacionals de cinema, i coautora també de l'acte-biografia de la genial balladora.

   

   

  VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


  VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
  Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
  Edif. Germà Bernàcer
  Universitat d'Alacant
  Carretera Sant Vicent s/n
  03690 Sant Vicent del Raspeig
  Alacant (Spain)

  Tel: (+34) 96 590 9593

  Fax: (+34) 96 590 3464

  Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

  Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

  Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

  Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464