Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Taula redona sobre les 'Luces y sombras de ..a' amb Vicente Molina Foix i Manuel Iborra.

Taula redona sobre les 'Luces y sombras de la movida' amb Vicente Molina Foix i Manuel Iborra.

Alacant. Dimecres, 3 d'octubre de 2018.

 

 

El divendres 5 d'octubre, a les 20 hores, la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Fernando, 40, acollirà la taula redona titulada "Luces y sombras de la movida", jornada dedicada a analitzar la moguda i el moviment cultural en el qual s'insereix l'obra de l'artista "Els mons i éssers imaginaris de Daniel Escolano".

Aquesta taula redona comptarà amb la participació de tres alacantins: l'escriptor Vicente Molina Foix, el director de cinema Manuel Iborra i Juan Antonio Roche, professor de Sociologia de la Cultura i de les Arts de la UA, com a moderador.

Vicente Molina Foix (Alacant, 1949) és escriptor i llicenciat en Filosofia. Va obtenir el Màster d'Arts de la Universitat de Londres en 1976 i va ser professor de Literatura Espanyola a Oxford. En 1973, va publicar la seua segona novel·la titulada "Bust", per la qual va obtenir el Premi Barral. L'escriptor ha conreat els gèneres de la poesia, la narrativa i la dramatúrgia. En 1990 es va incorporar al Centre Dramàtic Nacional com a director literari. Va ser col·laborador en Diari 16 i en la publicació Fotogrames i des de la dècada dels 90 escriu amb assiduïtat en el diari El País. En 2007 va editar "El tallapapers", pel qual va rebre el Premi Nacional de Narrativa. En l'obra "Enemics del real" (2016) arreplega una selecció de textos escrits per ell mateix sobre grans escriptors de la història.

El director de cinema Manuel Iborra (Alacant, 1952) té en el seu haver-hi llargmetratges de gran èxit com "Orquestra Club Virginia", "El temps de la felicitat" o "La dama babau". A més, és autor d'una "rara avis", com va ser "Pepe Guindo", amb Fernando Fernán Gómez. També és home de teatre. Sobre aquest tema, va estrenar en el Palacio Valdés dos soliloquios: la reeixida "Shirley Valentine", que va protagonitzar Verónica Forqué i, més endavant, "Legionària", amb María Barranco. El seu últim treball ha sigut el llargmetratge "La festa dels bojos", una producció d'Antonio Resines.

La mostra antològica sobre l'obra de Daniel Escolano, que pot visitar-se fins al 28 d'octubre de 2018, en el Museu de la Universitat d'Alacant, està comisariada per Juan Antonio Roche i comprèn 117 obres cedides per col·leccionistes privats i institucions de la província d'Alacant.

 

Daniel Escolano
Escolano 2
Escolano 1
Escolano 3
Escolano 4

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464