Saltar apartados

Commemoració del Dia dels Drets Lingüístics

Alacant, 29 de novembre de 2018
Patricia Orozco Gómez

El dimarts 4 de desembre tindrà lloc la conferència La seguretat lingüística: una eina indispensable per a la igualtat lingüística per a commemorar el Dia dels Drets Lingüístics. Aquesta serà a càrrec de la professora Vicenta Tasa.

L'acte està organitzat per la Cívica-Escola Valenciana de l'Alacantí, associació cívica per a la normalització del valencià de l'Alacantí, i la Universitat d'Alacant. La conferència es realitzarà a partir de les 18.30 h, en la Seu Universitària Ciutat d'Alacant (C/ Ramón y Cajal, 4) i serà presentada per Carles Cortés, el vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d'Alacant.

El Dia dels Drets Lingüístics, que per quart any consecutiu celebra la UA, és una iniciativa que va sorgir de la Plataforma pels Drets Lingüístics al País Valencià (PDL-PV), integrada per diversos sindicats, col·lectius i associacions valencianes.

Vicenta Tasa

És professora de Dret Constitucional en la Universitat de València. Ha rebut el premi Manuel Duren i Bas que atorga l'Institut d'Estudis Catalans per la seua tesi doctoral, Drets lingüístics i ordenament constitucional: seguretat lingüística vs. jerarquia lingüística. Un estudi comparat de Suïssa i Espanya. Va rebre aquest reconeixement el 21 d'abril en la seu de l'IEC a Barcelona, durant la cerimònia de lliurament dels Premis Sant Jordi 2017.

La tesi doctoral de Vicenta Tasa planteja modificar la Constitució per a fer oficials de l'estat i de les seues institucions les quatre llengües més parlades d'Espanya (castellà, català/valencià, gallec i basc/èuscar). La proposta està basada en la modificació de l'article 3 de la Constitució, i també suggereix que l'àmbit autonòmic s'establisca l'oficialitat i el reconeixement de les altres llengües espanyoles. El model resultant, semblant al suís, reconeixeria la totalitat de la diversitat lingüística espanyola i dotaria d'una major seguretat lingüística els parlants de totes les llengües.

Vicenta Taxa

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464