Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Inca Garcilaso i Huidobro a examen en les conferències del CEMAB

Inca Garcilaso i Huidobro a examen en les conferències del CEMAB

Alacant, 29 de novembre de 2018
Patricia Orozco Gómez

El dimarts 4 de desembre, a partir de les 10.00 h, s'impartiran dues conferències en el Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la Facultat de Filosofia i Lletres III de la Universitat d'Alacant.

D'una banda, podrem gaudir de la presència de José M. Martínez-Torrejón que impartirà la conferència sota el títol dels pre-textos de l'Inca Garcilaso. De filologia, política i patronatge.

Actualment est és professor en el Queens College de City University of New York (USA) i director del portal dedicat a Bartolomé de les Cases en la BVMC. És un filòleg especialista en la literatura hispànica del segle XVI que ha editat nombroses obres i ha publicat diversos treballs sobre textos essencials del període medieval. Finalment, cal destacar que, en 2013, la RAE va reeditar el seu estudi i edició de la Brevíssima relació de la destruición de les Índies de Bartolomé de les Cases (Universitat d'Alacant, 2006).

Conferència José M. Martínez-Torrejón

D'altra banda, tindrà lloc la conferència titulada Huidobro des del segle XXI: Una lectura d'Héctor Hernández Montecinos a càrrec d'aquest autor.

Héctor Hernández Montecinos és un poeta, assagista, editor i gestor cultural xilè, considerat una de les veus més interessants de la poesia contemporània en espanyol. Est va estudiar literatura en la Universitat Catòlica i és candidat a doctor en Filosofia en l'especialitat de Teoria de l'Art i en Literatura per la Universitat de Xile. Aquest autor ha sigut reconegut mitjançant el Premi Mustakis a joves talents (2001) i el Premi Pablo Neruda (2009).

 

Conferència Héctor Hernández Montecinos

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464