Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • 'Temps d'Art 2018': exposició al MUA de la ..onvocatòria d'Art de la Càtedra Antoni Miró

'Temps d'Art 2018': exposició al MUA de la primera Convocatòria d'Art de la Càtedra Antoni Miró

Alacant, 26 de novembre de 2018
Patricia Orozco Gómez

El MUA inaugura "Temps d'Art 2018", la primera exposició de la Convocatòria d'Art de la Càtedra Antoni Miró

Del 26 de novembre fins al 13 de gener es podrà contemplar al Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) aquesta mostra que serà inaugurada el 26 de novembre vinent a les 19.00 h. Està integrada per les obres plàstiques de les tres artistes que van ser seleccionades en la primera convocatòria de beques , en l'apartat Producció d'Exposicions, llançada per la Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani i la Fundació Banc Sabadell. Així doncs, les creadores són Mercè Díaz, Luisa Pastor i Silvia Viana.

Mercè Díaz presenta el projecte "Memòria i identitat", una reflexió que vincula el temps amb l'espai habitat/deshabitat a través d'un llenguatge multidisciplinari (pintura, fotografia, escultura i obra gràfica).

Amb la seua proposta "Cossos de fàbrica", Luisa Pastor recupera una sèrie de documents de l'època de la Revolució Industrial a Alcoi des d'on poder (re)construir i visibilitzar una memòria alternativa i d'arxiu visual a través de la fotografia, el collage, els mapes o els textos.

Per la seua banda, Silvia Viana mostra a través de la seua proposta "Soldats" una pintura de crítica social, una mirada cap a aquells soldats, homes i dones, que qüestionen l'ordre establit i lluiten per defensar i crear una societat més justa i igualitària.

Temps d'art 2018-01
Temps d'art 2018-07
Temps d'art 2018-01
Temps d'art 2018-07
Temps d'art 2018-01
Temps d'art 2018-07
Temps d'art 2018-01
La Càtedra Antonio Miró d'Art Contemporani

Es va crear l'any 2015 amb l'objectiu de promoure i contribuir al coneixement i a la difusió de l'art contemporani, especialment valencià, gràcies a la col·laboració entre la Universitat d'Alacant, l'artista Antoni Miró, l'Ajuntament d'Otos i l'Ajuntament d'Alcoi. La càtedra va nàixer amb la voluntat de ser un nucli de reflexió, debat, recerca i divulgació en el camp de l'Art Plàstic Contemporani, així com de les seues relacions amb el pensament i amb la resta de manifestacions artístiques: literatura, música, o cinema, entre altres. La Universitat d'Alacant, a través Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani, i en col·laboració amb la Fundació Banc Sabadell, va convocar a mitjan 2017 vuit beques per a la recerca i producció d'exposicions. Tres de les ajudes s'han destinat a la producció d'exposicions en concepte de materials i publicació del catàleg; altres tres per a la recerca teòrica, crítica o històrica de l'art contemporani, i dues més per a investigar sobre les diferents activitats desenvolupades per l'Antoni Miró.

 

Activitat de la Càtedra Miró

La Càtedra Miró, especialment, durant la setmana vinent comptarà amb nombrosos esdeveniments. A més de la inauguració de l'exposició en el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA), també tindran lloc les inauguracions de "Llibre objecte, eines d'art" al Centre Ovidi Montllor Alcoi i "Route 55, Pere Ruiz de la rosa" al Centre Cultural d'Alcoi. D'altra banda, podrem assistir al concert de presentació del disc Pintura musicada Antoni Miró" que va ser ajornat el passat octubre. Aquesta compta amb una playlist de nou vídeos de pintura musicada per part de diversos autors en Youtube.

  • 23/11: Inauguració de la col·lecció permanent d'Otos.
  • 26/11: Inauguració de l'exposició "Temps d'Art 2018" al MUA. Fruit de la convocatòria d'ajudes 2018 amb Banc Sabadell.
  • 27/11: Inauguració "Llibre objecte, eines d'art" al Centre Ovidio Montllor Alcoi.
  • 28/11: Inauguració "Route 55, Pere Ruiz de la rosa" al Centre Cultural, Alcoi.
  • 2/12: Concert de presentació del disc "Pintura musicada Antoni Miró en La Base. La Marina de València (antiga Base de L'Alinghi).

Tota la informació està disponible en la pàgina web Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani .

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://google.com/+Culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464