Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Projecció del documental "50 años del CEU: Historia y memoria"

Projecció del documental "50 años del CEU: Historia y memoria"

Alacant, 11 de desembre de 2018

Continuen els actes de celebració del 50 Aniversari de la creació del Centre d'Estudis Universitaris (CEU) d'Alacant preparats per la Universitat d'Alacant, amb la projecció del documental "50 años del CEU: Historia y memoria" , demà dimecres 12 de desembre a les 19.00 hores en la Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4). El CEU d'Alacant, llavor de l'actual Universitat d'Alacant, va nàixer un 4 de novembre del 1968.

50añosCEU

06/11/2016, Residencia Jorge Juan (antiguo Hotel Carlton)

50añosCEU1

El documental presenta un recorregut per la història del CEU explicada pels seus protagonistes, des dels seus primers professors i personal d'administració i serveis, passant per estudiants i investigadors del centre. En total han sigut més de 40 persones les que han participat en el documental, un treball realitzat pel Taller d'Imatge de la UA que completa l'exposició i el llibre dedicats a aquesta efemèride. Natividad Calleja , és la realitzadora d'aquest documental amb guió d'Elías Alonso, Natividad Calleja, Mercedes Guijarro, Casimira Laguna i Juan Martínez Leal.

El documental té una durada de 45 minuts i el seu enregistrament es va iniciar en 2016. El treball inclou moments molt emotius com, per exemple, el fet de reunir a set dels professors del claustre amb el qual va començar el CEU en el mateix lloc, l'Hotel Carlton d'Alacant que es conserva pràcticament idèntic.

Un altre punt de referència que cal destacar és la carta elaborada pels professors del CEU deu dies després de la mort de Franco. En aquesta demanaven la llibertat dels presos polítics i l'amnistia. Aquesta carta va ser publicada pel diari Información i estava signada per 25 professors, d'aquests 25, la UA ha aconseguit reunir a 19 en els recents actes de celebració del Campus.

El documental arreplega també testimonis del personal d'administració i serveis de l'època, i la participació de la comunitat universitària en el recital que Ovidi Montllor, Pi de la Serra i Raimon van oferir en el campus a principis dels 70, un recital per al qual va ser necessari passar el "filtre" del Govern Civil de l'època que havia d'autoritzar les cançons.

Finalment, es subratlla la importància dels testimonis d'estudiants d'aquests anys, els qui narren l'activitat complementària cultural del CEU, amb teatre, cineclub o cursos de fotografia. També, aquells testimoniatges d'estudiants que van ser detinguts per la seua participació en els anomenats "Comitès de Curs", en els quals es reivindicaven millors condicions acadèmiques i l'activitat de les quals estava prohibida en aquell curs 72-73.

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464