Saltar apartados

Cicle:"Dones en el Cinema" a Sax

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, l'Aula Universitària de Saix, en col·laboració amb la Universitat d'Alacant, organitza un cicle de dones directores en el cinema actual. Aquest cicle tindrà lloc a la sala polivalent de l'Auditori de Saix i començarà el dia 9 de març a les 22.00 fins al 17 de març a les 12.00. Entrada lliure fins a completar la capacitat de la sala.

Es projectaran les pel·lícules:

 • Figuras ocultas, de Theodore Melfi (2017):
  9 de març 2018 a les 22.00

Narra la història mai explicada de tres brillants dones científiques afroamericanes que van treballar en la NASA al començament dels anys seixanta (en plena carrera espacial i enmig de la lluita pels drets civils dels negres nord-americans) en l'ambiciós projecte de posar en òrbita l'astronauta John Glenn.

 • La seducción, de Sofia Coppola (2017):
  16 de març 2018 a les 22:00

En aquest context es desenvolupa la trama, que comença amb l'aparició d'un home ferit (Colin Farrell) en un col·legi femení en la Virgínia de l'any 1864, just en el clímax de la Guerra Civil americana. Reclosos en el col·legi, les trames de seducció i gelosia es desfermen en una amalgama de violència i horror centrat des d'un punt de vista femení. Les traïcions i les enveges prompte enfronten les dones les unes contra les altres... i contra ell. Coppola indaga sobre la psicologia femenina, i com l'aïllament i la desesperació pot arribar a afectar un grup de dones.

 • La noche más oscura, de Katrhyn Bigelow (2012):
  23 de març a les 22:00

Després d'anys d'investigació de la CIA, que va incloure tortures a presoners a Afganistan, i gràcies sobretot a la perseverança i decisió de l'agent especial Maya (Jessica Chastain), per fi el president Obama dóna el vistiplau a l'operació militar que posaria fi a la vida d'Osama Bin Laden, cap d'Al-Qaeda. El títol, Zero Dark Thirty, es refereix a l'hora: les 00.30 de la matinada del 2 de maig de 2011, moment en què el comando SEAL dels marines penetra en la residència de Bin Laden a Abbottabad, Pakistan, per a abatre l'home més buscat de la història.

 • Brave, de Walt Disney/Pixar Animation(2012):
  17 de març 12:00

Merida, la indòmita filla del rei Fergus i de la reina Elinor, és una hàbil arquera que decideix trencar amb un antic costum, que és sagrat per als senyors de la Terra: el gegant Lord MacGuffin, el malhumorat Lord Macintosh i el rondinaire Lord Dingwall. Les accions de Merida desencadenen el caos i la fúria al regne. A més, demana ajuda a una velleta sàvia que li concedeix un desig molt desafortunat. La xica haurà d'encarar grans perills abans d'aprendre què és l'autèntica valentia.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464