Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Resultats fase local de la lliga de debat de secundària xarxa vives a la UA

Resultats fase local de la lliga de debat de secundària xarxa vives a la UA

Alacant, 22 de febrer de 2018
Soraya Mas Arronis

Iñaki Peris. IES Pare Victoria.Alcoy.Millor orador

L’equip de l’IES Serra Mariola 1 (Muro) guanya la fase local de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, a la Universitat d’Alacant

Catorze equips hi competiren els passats 8-10 de febrer, el 8 i el 9 en la Seu Universitària d’Alacant, i el 10, les semifinals i la final en el Club Diario Información, per a debatre sobre si “L’humor té límits”. Dels catorze equips presentats, van arribar a la final l’IES Enric Valor de Castalla i l’equip 1 de l’IES Serra Mariola de Muro.

Les declaracions dels representants de tots els equips sobre l’experiència han sigut molt positives: Josep Pérez, de l’IES Serra Mariola 1, qualificava la seua segona participació en l’activitat de “brutal”, destacant-ne els aspectes positius del treball en equip i el repte de memoritzar tots el coneixements suficients per a dur a terme un bon debat.

En la final, el seu equip va superar el de l’IES Enric Valor de Castalla. El jurat va destacar el treball de tots el finalistes i va atorgar la distinció de millor orador a Iñaki Peris, de l’equip de l’IES Pare Vitòria d’Alcoi que ,amb els de L’IES Biar 1 i Serra Mariola 2, van arribar a les semifinals i van qualificar l’experiència com a molt positiva.

Loles Sanjuan, tutora dels dos grups de l’IES Serra Mariola, destaca l’aspecte motivador de l’experiència, a més del treball en equip i la pràctica de la redacció i del discurs en públic, per a arribar a conclusions i per a debatre opinions. Altres capitans han destacat la bona actitud dels membres de l’equip, les coneixences d’altres alumnes que s’hi fan, que l’activitat compensa la manca del sistema educatiu pel que fa a l’expressió oral i les habilitats comunicatives, fomentant l’expressió en públic i el debat, amb el repte afegit de no saber com els altres equips plantegen els seus discursos.

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464