Saltar apartados

Exposició: " Spartia Sacra" al MUA

Alicante, 26 de març 2018
per Ana Sánchez

El MUA exposa la mostra "Spatia Sacra". Un projecte realitzat pel professorat i alumnat del grau d'Arquitectura de la Universitat d'Alacant, en col·laboració amb el Bisbat d'Alacant. En aquest projecte es va documentar l'arquitectura de les esglésies amb plànols originals, que es van comparar amb els edificis actuals. La mostra es completa amb reportatges fotogràfics i propostes de reciclatge de vells espais, maquetes artístiques i una exposició de peces artístiques originals.

Les esglésies documentades són del model sorgit després del Concili Vaticà II, el qual pretenia convertir aquests edificis religiosos en centres dels nous barris i espais turístics. Això es produeix dins del context franquista amb l'Instituto Nacional de Colonización (1954-1960), moment en el qual el règim va començar el seu període aperturista, després de l'entrada en el bloc occidental durant la guerra freda, i el començament d'un turisme de masses que contrastava amb el paper essencial que tenia la religió en totes les esferes socials.

L'exposició convida a valorar aquestes obres arquitectòniques modernes, que podem trobar molt fàcilment als nostres barris. Es pot visitar a la sala El Cub del MUA, del 23 de març a 24 d'abril del 2018. L'entrada és gratuïta.

 

cartell Spatia Sacra
crucifixos Spatia Sacra
lectura Spatia Sacra
mig crucifix Spatia Sacra
confessionari Spatia Sacra
Foto església sant Blas Spatia Sacra
Església Sant Blas Spatia Sacra tombes
reixeta Spatia Scacra

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464