Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Photoalicante i el MUA presenten l'exposició 'Monòleg sobre Txernòbil'

Photoalicante i el MUA presenten l'exposició 'Monòleg sobre Txernòbil'

Alacant, 14 de març de 2018.

Raúl Moreno, fotògraf apassionat per donar veu als oblidats, aconsegueix aquest propòsit amb la seua càmera en "Monòleg sobre Txernòbil", treball que es podrà veure en el marc de la inauguració de Photoalicante, demà 15 de març, a les 20 hores, a la sala polivalent del Museu de la Universitat d'Alacant (MUA). La mostra es podrà visitar fins al 15 d'abril.

Les seues fotografies van més enllà de la destrucció i la desolació. Els grans protagonistes de "Monòleg sobre Txernòbil" són retrats del desastre en primera persona, retrats que parlen de l'horror des de la quotidianitat dels habitants d'aquesta zona maleïda, els seus aliments enverinats i la seua vida quotidiana.

 

"La central nuclear de Txernòbil té una història amarga, però aquesta història podria modificar el pensament de la gent sobre l'ús de l'energia nuclear i podria guarir els cors d'egoisme en la relació amb la natura". Helena Volochay, habitant de la zona contaminada.

Com a part de la col·laboració entre la UA i Photoalicante, el MUA també ha programat per a demà dijous, a les 18:30 hores, la conferencia "Redes sociales ¿Por qué las necesitamamos?" A més del taller Xarxes Socials per a Fotògrafs a càrrec de Pollobarba, activitat que s'imparteix entre avui i demà.

Pollobarba (Madrid, 1976) és llicenciat en Publicitat i màster internacional de Fotografia d'EFTI, membre fundador de fotoDios i Community Manager del Diari Indultat, entre altres.

Raúl Moreno
Després d'haver treballat durant uns quants anys en diversos mitjans de comunicació com a fotoperiodista va prendre la decisió de donar un gir a la seua vida laboral i personal desenvolupant principalment projectes d'àmbit humà i mediambiental. Els seus reportatges el porten a llocs com Islàndia, Groenlàndia, Uzbekistan, Mongòlia, Bielorússia i Ucraïna. Fotògraf independent, els seus treballs són publicats en mitjans nacionals i internacionals. Moreno ha sigut menció d'honor en els Siena International Photo Adwars (Itàlia 2017). Tercer premi en els POY Latam (Categoria Medi Ambient 2017). Finalista Photon Festival Premio Quinua Real (València 2017). Guanyador de beca DKV del Seminari de Fotografia i Periodisme d'Albarrasí 2016. Finalista en Festival of Ethical Photography (Lodi, Itàlia 2016). Guanyador de la Beca Photon Festival 2016. Premiat en el Bilbao Mendi Film Festival 2014 per la fotografia del curt documental Alps travelogue. Finalista en el Photon Festival 2013. Finalista per a la beca de fotografia i periodisme d'Albarrasí en 2011 i, actualment es troba immers en diferents projectes fotogràfics.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464