Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Dotzena convocatòria d'arts visuals Mulier Mulieris

Dotzena convocatòria d'arts visuals Mulier Mulieris

Alacant, 9 de març de 2018

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) celebra el Dia Internacional de la Dona amb la inauguració de l'exposició "Mulier, mulieris", una mostra que compta amb la col·laboració de la Unitat d'Igualtat de la UA i que inclou els treballs seleccionats en la convocatòria d'Arts Visuals del mateix nom. Mulier Mulieris arriba enguany a la dotzena edició i s'emmarca dins del conjunt d'activitats que la Universitat d'Alacant duu a terme per a sensibilitzar la comunitat universitària i la ciutadania en matèria d'igualtat de gènere.

La mostra d'enguany està integrada per quinze propostes artístiques seleccionades pel jurat de la convocatòria entre els prop de 200 projectes rebuts en aquesta edició. Les quinze propostes exposades han sigut realitzades per disset artistes d'Espanya, Colòmbia, Armènia i Perú. Els treballs, creats per dones i homes artistes de diferents generacions, garanteixen una visió diversa i multidisciplinària de l'art implicat en la construcció de nous imaginaris femenins, en la recuperació de la memòria històrica de les dones i en la visibilización dels obstacles que cal superar.

A través del vídeo, la fotografia, la pintura o l'escultura, les creacions tracten temes que van des de la recerca entorn de la misogínia o el qüestionament de convencionalismes i mandats socials imposats a les dones, a la reivindicació de les lluites femenines, l'alliberament sexual, la denúncia de pràctiques opresivas o el rebuig a la violència de gènere.

Els artistes seleccionats pel jurat de la Convocatòria 2018 han sigut: Alissia; DeAlbacete; Alexandra García Pascual; Isabel Gómez; Juan F. Navarro; Eva Martí; Consuelo Martínez; Concha M. Montalvo; Rosa Neutro / Rosendo Cid; Carmen Oliver; Alicia Palacios-Ferri; Gema Polanco; Araks Sahakyan; Pilar Talavera / Sandra Lozano; i Lisette Urquijo.

La Convocatòria d'Arts Visuals Mulier, Mulieris

El 8 de Març, Dia Internacional de la Dona, és un bon moment per a fer balanç sobre les consecucions en matèria d'igualtat de gènere, però també per a evidenciar tot el treball que resta per fer. En aquest sentit, la Convocatòria d'Arts Visuals Mulier, Mulieris, que organitza des del 2007 el Museu de la Universitat d'Alacant, visibiliza alguns d'aquests avanços i desafiaments a través de projectes dedicats a la creació artística des de la perspectiva de gènere.

Cartell Mulier 12
Alissia
tors mulier
Mans mulier
obra espills mulier

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464