Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • El rector de la UA i el bisbe d'Oriola-Alac..sten per una "cultura creixent de trobades"

El rector de la UA i el bisbe d'Oriola-Alacant aposten per una "cultura creixent de trobades"

Alacant. Dimecres, 25 d’abril de 2018

La Seu Universitària Ciutat d’Alacant va acollir ahir a la vesprada la presentació del llibre Ser humanos. Diálogo entre creencias y experiencias, una publicació que recull els quinze anys de vida de la Comissió per al Diàleg entre la Fe i la Cultura de la Diòcesi d’Oriola-Alacant.

La presentació, a càrrec de Domingo García, responsable de Pastoral Universitària, va comptar amb les intervencions de Manuel Palomar, rector de la Universitat d’Alacant, i Jesús Murgui, bisbe de la Diòcesi Oriola-Alacant, acompanyats pel director de la Comissió per al Diàleg, Ginés Pardo, i el director de la Seu Ciutat d’Alacant, Jorge Olcina. L’acte va comptar també amb l’assistència de Josefina Bueno, directora general d’universitats de la Generalitat, i Victorio Oliver, bisbe jubilat, amb el qual es va iniciar el treball d’aquesta comissió fa ara quinze anys, al qual la universitat li va concedir la seua màxima distinció, la Medalla d’Or de la UA.

La publicació recopila l’activitat que la Comissió de Diàleg Fe i Cultura Alacant ha desenvolupat des del 2002 amb l’objectiu de fomentar el respecte d’opinions, pensaments i creences a Alacant. La Universitat d’Alacant ha col·laborat amb aquestes iniciatives acollint diverses propostes de la comissió a les seus d’Alacant i Villena, durant aquests quinze anys.

El rector de la UA va voler destacar en la seua intervenció «la importància de la Seu Ciutat d’Alacant com a punt de trobada entre la universitat i la societat» i va destacar la col·laboració desenvolupada des del 2002 entre la UA i la Comissió per al Diàleg entre la Fe i la Cultura, que va qualificar com «quinze anys de diàleg social assenyat per a fomentar el respecte davant la diversitat d’opinions i creences». De la mateixa manera, Palomar va apuntar la necessitat d’establir el diàleg entre ciència i religió. En aquest sentit va citar unes declaracions del papa Francisco de 2015 en les quals assenyalava, «¿està preparada la comunitat de les religions del món, l’Església inclosa, per a entrar en un diàleg cada vegada més profund amb la comunitat científica, un diàleg que, salvaguardant la integritat de la religió i de la ciència, promoga al mateix temps el progrés entre totes dues?».

Per la seua banda, Murgui va posar l’èmfasi en la necessitat de «trobar punts comuns entre persones de realitats molt diferents, perquè podem, volem i devem dialogar. Vivim una època en la qual és necessari crear ponts per a fomentar una cultura creixent de trobades».

El director de la comissió, Ginés Pardo, va confirmar aquesta línia d’actuació, ja que «el millor pont és el diàleg». «Al començament ens plantejàvem donar resposta a la pregunta “però amb l’Església es pot dialogar?”. I la conclusió després de quinze anys de treball és que sí», va afirmar Pardo.

El teòleg i director de la Pastoral Universitària, Domingo García Guillén, va ser l’encarregat de desgranar el contingut de la publicació i va assegurar que «aquests diàlegs ens han fet sentir-nos incòmodes en algunes ocasions, i això és bo. Dialogar és una autèntica aventura perquè mai saps cap a on et portarà el teu interlocutor» i va agrair que es puguen establir aquests diàlegs des del respecte en una universitat pública, «no en totes es pot», va puntualitzar.

.

Bisbe i rector 1
Bisbe, rector i uns altres, taula.
portada llibre
foto lliure
foto 2 llibre

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464