Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • La "movida" alacantina dels 80 protagonitza 'Retroalimenta't de la Cultura a la UA'

La "movida" alacantina dels 80 protagonitza 'Retroalimenta't de la Cultura a la UA'

Alacant, dilluns 26 de març de 2018

Arranca la quarta edició de les Jornades d'Indústries Culturales i Creatives Alimenta't de la Cultura, segona edició amb la temàtica retro com a protagonista i que se celebrarà el pròxim 27 d'abril en el Centre Cultural Les Cigarreres.

El programa d'activitats inclou l'exposició fotogràfica "Allò que la nit s'endugué", que recuperarà, per primera vegada, el que va passar durant la moguda musical alacantina viscuda en els anys 80. També es duran a terme: el festival RetroKids, dedicat a jocs retro per al públic infantil, la visita de la Legió 501 de Star Wars, actuacions de Dj's, el concert del grup valencià Navvier, i per a tancar l'esdeveniment, la 24 hours party people, una festa que recrea la cultura de club dels anys 80.

Així ho han detallat Cande Sánchez, professora del màster de Comunicació i Indústries Creatives de la UA (COMINCREA) i responsable del projecte d'aquesta edició, Patricia Capella, Elizabeth Spiegel i Begoña Ferre, alumnes del màster i coorganizadoras d'aquest festival que aplegarà indústries culturals i creatives de la província de diversos àmbits com la música, moda, fotografia, dansa i gastronomia. Rubén Soriano, Alexandra Domínguez i Sabá Jiménez completen l'equip de l'alumnat organitzador de l'esdeveniment. 

Patricia Capella, dissenyadora gràfica, ha detallat que "la imatge de l'esdeveniment està ambientada amb rètols en neó i colors molt cridaners", i ha destacat que “el disseny gràfic, en aquesta edició de Retroalimenta't, està amerat de la cultura visual de l'època per a crear una imatge única”.

Esdeveniment en facebook

 

Dimarts, 27 d'abril:

  • Retro Kids, en el Jardí Vertical de Les Cigarreres, 

a les 17:30 hores Jocs Reunits, activitat dirigida als més menuts amb la qual podran divertir-se mitjançant jocs típics de l'època: bales, trompes, etc. 

A les 18.30 hores, la Legió 501, capitanejada per Darth Vader, farà la seua entrada triomfal en l'esdeveniment i serà l'encarregada de reviure la passió transgeneracional de la saga Star Wars.

  • Music and Danse, en el Jardí Vertical de Les Cigarreres, a les 19:30 hores, l'escola alacantina de ball InSitu, oferirà un espectacle de street danse, ambientat amb la música de Dj Jes Set.
  • Exposició fotogràfica  "Allò que la nit s'endugué" en el vestíbul de la Casa de la Música  a les 20:30 hores i fins al 3 de maig.

Realitzada per l'alumnat amb la supervisió del professor de la UA Enric Mira. La mostra, comissariada per Begoña Ferre, ret homenatge a les persones i grups musicals, que van participar en la moguda dels 80 a Alacant, entre els quals destaca: Morticia y los Decrépitos, Cafè Greco i Aspirantes a la Horka.

  • Concerts, en La Caixa Negra, a les 22 hores, el grup valencià Navvie oferirà un concert de música electropop amb aires dels vuitanta. El xou inclourà un seductor joc de llums, neons i efectes visuals, que convertirà l'espectacle en una autèntica experiència.

A les 23 hores 24 hours party people a càrrec del DJ Psycho Dark, actuació que rememorarà les festes fosques que es van viure en els vuitanta. Un moment nostàlgic per a recuperar les bandes del post punk que van arribar de l'altra banda de l'Atlàntic.

A més de les activitats programades, el festival comptarà amb un espai per a estands, que estarà obert de 17 a 22 horas, i que constarà de dues zones: Mercat Retro (Blue Velvet, Cinema Paradiso, Socks&Co, entre altres) i Foodtrucks (Alacant Street Food Market).

 Puja la teua foto a Instagram amb el hastag #mimovidaretro i comparteix el teu retromania dels 80 i 90.

 

dj jess
Navvier
dj PSYCHODARK
expo color
expo 1
la tercera ola
expo 2
expo 3

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464