Saltar apartados

Presentació del llibre d'Alba Rojo

La periodista alacantina Alba Rojo, estarà el divendres 20 d'abril en la Seu Ciutat d'Alacant en el carrer Ramón y Cajal número 4 (Sala Rafael Altamira), per a presentar el seu llibre "De estos polvos futuros lodos: historias de narcos, héroes y corruptos en la Argentina". Donarà començament a les a les 20:00 i estarà acompanyada per la directora del Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB), Eva Valero.

L'autora recopila en aquest llibre la seua recerca periodística sobre narcocorrupción en les viles misèria de l'Argentina, amb un format d'històries mínimes en clau de crònica narrativa que descriuen com opera la maquinària narcocorrupta i com s'enceba amb els més vulnerable per a perpetuar-se. Entre les històries, Rojo arreplega la d'una mare que va passejar set anys per la vila 1.11.14 fins a capturar personalment, sense l'ajuda de la policia, a l'assassí del seu fill; una trobada amb un agent pròfug resolt a denunciar la narcocorrupción en la cúpula de la policia bonaerense o com acaba presa una senyora de seixanta anys amb parkinson acusada de vendre i fragmentar cocaïna. Alba Rojo, dirigeix també un documental amb la mateixa temàtica, el narcotràfic en l'Argentina, per a la productora espanyola Entenimentats de Lligar.

L'AUTORA: ALBA ROJO

Alba Rojo està llicenciada en periodisme per la Universitat Complutense de Madrid. Està especialitzada en periodisme internacional i de recerca. Actualment dirigeix un documental amb la mateixa temàtica del seu llibre, el narcotràfic en l'Argentina, per a la productora espanyola Cuerdos de AtarA més dels seus estudis de periodisme, va estudiar i va treballar com a actriu de teatre i televisió. Ha viscut a Londres, Madrid i Buenos Aires. Porta deu anys treballant per a mitjans espanyols i llatinoamericans en les revistes Interviú, Clarín, Playboy, Perfil i Etiqueta Verde. Es va formar i va desenvolupar com a creativa publicitària en la ciutat de Buenos Aires i va generar continguts digitals per a algunes marques capdavanteres. Ha passat aquests dos últims anys submergida en viles misèries, despatxos i muntanyes de material judicial gràfic i audiovisual per a esbrinar com operen narcos i corruptes en viles i assentaments. Mentre, li van oferir ser la coordinadora editorial i digital mitjana planner de la revestisca Playboy Argentina, ja que va acceptar afirmant: "Va ser com viure entre una de Tarantino i una de Bigas Lluna". En l'actualitat realitza un documental sobre el narcotràfic en l'Argentina, per a la productora espanyola Cuerdos de Atar, com s'ha comentat.

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464