Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • L'Aula de Teatre Contemporani de la UA presenta 'En defensa (un concierto de despedida)'

L'Aula de Teatre Contemporani de la UA presenta 'En defensa (un concierto de despedida)'

Alacant, 24 de gener de 2018
Per Belén Pérez i Ana Sánchez 

Enguany, l'Aula de Teatre Contemporani de la UA presenta una adaptació de l'obra de la dramaturga alacantina Lola Blasco, En defensa (un concierto de despedida), dirigida per Iván Jiménez. Una obra de teatre polític que tracta el tema dels joves aturats, de la generació batejada com a "generació perduda". Es tracta d'una peça tant musical com  escènica que troba en la imatge de les sirenes i del vaixell la metàfora de l'exili que veiem des de les nostres costes, el d'una nova generació de joves que, més que abandonar el seu país, en són expulsats. L'obra s'estrenarà el 15 de maig a les 20.00 hores al Paranimf

Recollida d'invitacions i informació:

MIC (Informació Cultural  Museu Universitat d'Alacant,  núm. 40 en  el plànol)). Tel. 965 90 9387
PIC (Informació Servei de Cultura.. Baixos del Paranimf, núm. 11 en  el plànol)). Tel. 965 90 3725

"EN DEFENSA" CONCIERTO DE DESPEDIDA

És una obra feta per joves sobre joves, que convida a reflexionar sobre l'exili d'aquells joves que es veuen obligats a eixir a l'estranger per a buscar-se la vida. Parla de la precarietat laboral i l'acceptació de la mediocritat. Parla del passat per a comprendre el present i pensar en el futur. Un espectacle en què quinze alumnes de l'Aula de Teatre presenten una proposta diferent carregada de poesia, humor, ràbia, amor i música.

El director, Iván Jiménez,  no pretén mostrar els protagonistes com a víctimes, sinó com a lluitadors que no es conformen, perquè coneixen la història i no la volen repetir. Són "petits herois de resistència".

LOLA BLASCO

Lola Blasco

María Dolores Blasco Mena (Alacant, 1983) és escriptora, directora i intèrpret. Es va llicenciar en Dramatúrgia per la Reial Escola Superior d'Art Dramàtic i es va formar en interpretació en l'estudi de Jorge Eines. Ha assistit, a més, a nombrosos tallers de dramatúrgia, entre els quals n'hi ha diversos impartits per Enzo Croman i Marco Antonio de la Parra. És màster en Humanitats per la Universitat Carlos III de Madrid, on continua les seues recerques i realitza tasques docents per al Departament d'Humanitats. L'any 2016 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Literatura Dramàtica.

Va ser nominada l'any 2017 als Premis de la Crítica de la Generalitat Valenciana, i l'any 2016 va ser nominada al Premi Nacional en Literatura Dramàtica per la seua obra Siglo mío, bestia mía.

Ha publicat obres com Foto Finis (2007), Oración por un caballo (2008), Pieza paisaje en un prólogo y un acto (2010, Premi Buero Vallejo), Un concierto de despedida (2012), Los hijos de las nubes (2013) o Ni mar ni tierra firme: tres monólogos sobre "La Tempestad" (2014). S'han estrenat moltes de les seues obres, entre les quals,  Artículo 47En defensaLos hijos de las nubes Proyecto Milgram.

 

CARTELL EN DEFENSA
CARTELL EN DEFENSA AULA TEATRE
EN DEFENSA AULA DE TEATRE
CARRUSEL EN DEFENSA

Recollida d'invitacions i informació:

MIC (Informació Cultural  Museu Universitat d'Alacant, núm. 40 en el plànol)). Tel. 965 90 9387
PIC (Informació Servei de Cultura.. Baixos del Paranimf, núm. 11 en el plànol)). Tel. 965 90 3725

 

 

 

Consulta la resta de programació d'ACUA::

Programació ACUA

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464