Saltar apartados

Visites a secundària i batxillerat

Alacant, 24 de març 2018
Soraya Mas Arronis

El Servei de Llengües de la Universitat d'Alacant  en col·laboració amb la Generalitat Valenciana organitzen des de fa tres anys unes visites als cursos de secundària i batxillerat dels centres del territori alacantí i voltants, amb intenció d'informar als alumnes dels beneficis de l'estudi en valencià i promocionar-ne l'ús, així com d'informar de la possibilitat d'estudis lingüístics especialitzats, com el grau que ofereix la Universitat d'Alacant en Filologia Catalana.

Davant la situació actual en l'elecció de la llengua vehicular a l'escola han considerat necessari la focalització en aquelles zones en què el nombre d'exempts del valencià presenta un alt percentatge, comarques com el Baix Segura o el Vinalopó Mitjà, amb una intenció clara de reduir aquestes xifres i aconseguir que els alumnes trien estudiar en valencià sense resistències.

Amb ajuda de les tres assessores disposades per la Generalitat s'intenta informar, explicar i recordar als alumnes dels beneficis personals i laborals que aporta la continuació de l'ensenyament i pràctica del valencià. Després de la xarrada a càrrec de l'assessora i els voluntaris s'obri un torn de preguntes per aclarir aquells dubtes que puguen tenir els alumnes.

Mentre que el primer any de promoció el nombre de centres apuntats al projecte no superava la cinquantena, aquest curs són molts més els que han demanat la presencia dels voluntaris de la UA. Es pot considerar, per tant, que el projecte té èxit. No sabem fins a quin punt ha pogut influir, però és ben cert que el nombre de matriculats per al curs 2017-2018 en el Grau de Filologia Catalana ha augmentat, també, considerablement.

Visites IES
Visitas
LA FOIA_ELX_2

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464