Saltar apartados
 • UA
 • veu.ua.es
 • XIX Mostra-Marató de Monòlegs 'Sol@ ante el peligro' 2018

XIX Mostra-Marató de Monòlegs 'Sol@ ante el peligro' 2018

Alacant, 20 d'abril
per Ana Sánchez Simón

Torna el concurs de monòlegs més longeu de la Península. La sala Clan Cabaret i el Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües de la Universitat d'Alacant, amb la col·laboració de la Mostra de Teatre Espanyol d'Autors Contemporanis, convoquen la XIX Mostra-Marató de Monòlegs "Sol@ ante el peligro", que se celebrarà a Clan Cabaret d'Alacant els dies 18, 19 i 26 de maig de 2018 a les 23:00h. (BOUA del 16 d'abril 2018)

Per a participar-hi no és necessària experiència prèvia. Inscriu-te abans del 16 de maig de 2018, a les 23.59 h.

Resum de les bases

El text haurà de ser original i inèdit, en valencià o castellà, i no necessàriament l'intèrpret haurà de ser-ne l'autor. El monòleg tindrà una durada màxima de vuit minuts. Basarà la seua posada en escena en el treball actoral, evitant qualsevol complicació de caràcter escènic o tècnic.

Premis

Els monòlegs més votats pel públic durant les sessions eliminatòries dels dies 18 i 19 de maig seran representats en la sessió de clausura, que tindrà lloc el dissabte 26 de maig. Després d'aquesta sessió es decidiran els finalistes i els lliuraran els premis concedits per la Universitat d'Alacant:

 • Primer premi dotat amb 400 €
 • Segon premi dotat amb 200 €
 • Premi per al millor monòleg sobre igualtat entre dones i homes, dotat amb una quantitat de 400 €. I possible presentació del monòleg en el curs següent, 2018/19

A aquestes quantitats se'ls aplicarà la retenció que marque la legislació vigent.

A més, altres premis patrocinats per Clan Cabaret:

 • Un tercer premi: 100 €
 • Premi Pepe Estruch a la Millor Interpretació, concedit pel jurat i dotat amb 100 €, patrocinat per ACTUA.
 • Premi del Públic “Tómate unas copas” - Fernando Chapín, concedit pel públic mitjançant votació, i dotat amb 20 consumicions.

Com a novetat, enguany comptem amb el Premi Fundació SGAE Dramatúrgia concedit per Jurado, que estarà compost per un representant de la Fundació SGAE, a través del Consell Territorial de la Comunitat Valenciana, dotat de les següent quantitat econòmica:

 • Premi Dramatúrgia Fundació SGAE: 500 €. Amb el requisit necessari que el guanyador siga membre de la Societat General d'Autors Espanyols.

Es dotarà d'una beca de 50 € els participants que es desplacen a partir d'un radi de 100 km, amb sol·licitud prèvia i fins a un total de 300 €.

A més, es concedirà un diploma a tots els participants i un trofeu a cadascun dels finalistes.

Incripcions

Les inscripcions s'han de presentar abans del 16 de maig de 2018, a les 23.59 h, en qualsevol d'aquests punts:

 • En la Sala Clan Cabaret (C/ Capità Segarra, 16. 03004, Alacant)
 • En el Punt d'Informació Cultural (PIC) del Servei de Cultura de la Universitat d'Alacant.
 • En l'adreça de correu electrònic:
  • clancabaret@clancabaret.com
  • concursos.cultura@ua.es
 • En aquest formulari web: 

En les inscripcions, els participants hauran de fer constar les dades següents: nom i cognoms, telèfon(s) de contacte, adreça postal, correu electrònic, breu currículum, dades del monòleg (títol, durada, nom del  directora/ o directora, autoria del monòleg).

Els qui vulguen presentar-se únicament en qualitat d'autor hauran de presentar o enviar els seus textos a qualsevol dels punts d'inscripció abans del 9 de maig de 2018, a les 23:59h., fent constar en l'encapçalament o indicant en l'assumpte Text per a la Mostra-Marató de Monòlegs "Sol@ ante el peligro". Quan ho faça, l'autor haurà de tenir en compte que el monòleg no ha de superar els vuit minuts de durada. L'organització posarà a la disposició dels intèrprets els textos remesos i facilitarà el contacte entre els intèrprets i els autors. Únicament podran aspirar al Premi Clan Cabaret al Millor Text els escrits que finalment siguen representats. Si no fóra així, l'autor conservarà tots els drets sobre el seu monòleg i podrà presentar-lo en futures edicions. No s'estableix límit de quantitat d'obres remeses per una mateixa persona.

Tenint en compte el caràcter obert i eminentment lúdic de la mostra, el jurat es reserva el dret d'admetre lleugeres variacions en les bases.

Com que no tots els dies de la mostra concorre el mateix nombre de gent ni s'emet el mateix nombre de vots, el recompte es farà en funció del percentatge de vots obtinguts per cada intèrpret, i no de la quantitat bruta de vots emesos.

Més Informació:

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464