Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Aules de Teatre i Dansa de la UA a l'Arniches i Les Cigarreres

Aules de Teatre i Dansa de la UA a l'Arniches i Les Cigarreres

Alacant, 16 de maig (Actualització 29 de maig)
Per Ana Sánchez

 

En defensa, Hécuba, d’Eurípides i Los figurantes seran representades els dies 30 de maig, 6 i 13 de juny, en el marc de la celebració de la I Mostra de Teatre Universitari, esdeveniment que organitza, per primera vegada, la Universitat d’Alacant en col·laboració amb el Centre Cultural Les Cigarreres, fruit d’un conveni de col·laboració entre la Universitat i l’Ajuntament d’Alacant a través de les Regidories de Cultura i d'Acció Social. A més, el Teatre Arniches d’Alacant acollirà durant els dies 29 i 30 de juny, les representacions La última cena i Comedia sin título.

Totes les obres començaran a les 20.30 hores i seran d'accés lliure fins a completar l'aforament.

LES CIGARRERES:

En defensa... (Un concierto de despedida). 30 de maig

És una obra feta per joves sobre joves, que convida a reflexionar sobre l'exili dels joves que es veuen obligats a eixir a l'estranger per a buscar-se la vida. Parla de la precarietat laboral i l'acceptació de la mediocritat. Parla del passat per a comprendre el present i pensar en el futur. Un espectacle en què quinze alumnesde l'Aula de Teatre presenten una proposta diferent carregada de poesia, humor, ràbia, amor i música.

El director, Iván Jiménez, no pretén mostrar els protagonistes com a víctimes, sinó com a lluitadors que no es conformen, perquè coneixen la història i no la volen repetir. Són «petits herois de resistència».

És una adaptació de l'obra amb el mateix nom de Lola Blasco, autora alacantina, nominada l'any passat als premis de la crítica de la Generalitat Valenciana amb aquest text i Premi Nacional de teatre 2016.

Començarà a les 20.30 hores i serà d'accés lliure fins a completar la capacitat de la sala.

Més informació en https://s.ua.es/u7re

Hécuba, d'Eurípides. 6 de juny

Hécuba és una història de guerra explicada des de l'òptica de les dones. Hècuba parla de les perdedores, sí, en una guerra perden tots, però les dones són, sens dubte, les grans perdedores, ja que, si  els homes moren en el camp de batalla i esdevenen heroi,s elles són les que ho perden tot, fins i tot la llibertat. Hécuba és la història d’una lloba, d’una mare coratge que és capaç, malgrat haver-ho perdut tot, de traure forces de les seues entranyes per a fer justícia. Dignitat, justícia, venjança, tot això es Hécuba. Una gran història de grans dones.

Està dirigida per Pascual Carbonell i traduïda per Juan A. López Férez.

L'obra començarà a les 20.30 hores i serà d'accés lliure fins a completar la capacitat de la sala.

Més informació en https://s.ua.es/uwn-za

 

 

 

Los figurantes, de José Sanchis Sinisterra

Los figurantes, una adaptació de la divertida comèdia de Sanchis Sinisterra i interpretada per l’Aula de Teatre de la Universitat Permanent (UPUA) amb Elizabeth Sogorb com a directora, serà el colofó final d’aquesta trobada teatral, el pròxim 13 de juny.

L’obra, estrenada per primera vegada el 1989, planteja la rebel·lió dels figurants contra els protagonistes. Els figurants prenen l’escenari i això dóna lloc a situacions absurdes i surrealistes que potser no s’allunyen tant de la vida real... Jugant amb la fórmula del metateatre, aquesta comèdia dividida en dos actes es compon de diàlegs àgils i directes amb un llenguatge col·loquial i escenes corals majoritàriament. Però entre riallada i riallada, l’obra planteja una pregunta per a la reflexió: realment som nosaltres els que dirigim la nostra vida?

L'obra començarà a les 20.30 hores i serà d'accés lliure fins a completar la capacitat de la sala.

Més informació en https://s.ua.es/u7eq

 

 

 

 

TEATRE ARNICHES:

La última cena. Aula de Dansa de la Universitat d'Alacant

Dirigida per Carlos Peñalver, l'Aula de Dansa de la Universitat d'Alacant obrirà la programació del Teatre Arniches d'Alacant, el divendres 29 de juny, amb La úlitima cena. Amb aquesta obra de dansa, Peñalver presenta una nova forma de veure la famosa pintura de Leonardo da Vinci, mantenint la mateixa situació i trama, però actualitzant-ne el contingut i la manera de veure la història. «Quan la bondat s’enfronta a la traïció, quan tots som u i u som tots, potser és l’última vegada que ens trobarem. Ací hi ha el principi del final... Ací hi ha el principi de tot...»

L'obra començarà a les 20.30 hores i serà d'accés lliure fins a completar la capacitat de la sala.

Més informació en https://s.ua.es/utvd

 

Comèdia sense títol. Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant

Comèdia sense títol, la gran obra que Federico García Lorca estava creant quan va ser afusellat, fa més de vuitanta anys. El mateix Lorca qualificava aquesta obra com «un drama social», del qual solament ens queda el primer acte. Aquesta peça i s’insereix dins de la seua trilogia del Teatre Impossible, juntament amb Así que pasen cinco años i El público. Per tot això, un repte més que suggeridor, més que atrevit, el que aquest curs s’ha proposat el grup clàssic de la nostra Aula de Teatre, sota la direcció d’Iván Jiménez.

L'obra començarà a les 20.30 hores i serà d'accés lliure fins a completar la capacitat de la sala. Representació en valencià

Més informació en https://s.ua.es/590e

 

 

 

 

 

 

 

 

 

teatre universitari en les cigarreras
arniches 1
arniches 2

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464