Saltar apartados

La imatge del pop-rock espanyol

Alacant. Dimecres, 27 de juny de 2018

Javier Rico, professor de Disseny Gràfic a l’Escola Superior d’Art i Disseny d’Alacant, presenta el seu llibre La imagen del Pop Rock español, demà dijous, 28 de juny, a les 20 hores en la Seu Ciutat d’Alacant (Ramón y Cajal, 4), acompanyat per Marina Limiñana, coordinadora d’aquesta activitat.

Ara que la presència física ha sigut substituïda per la digital, l’autor reivindica amb aquesta publicació una època en què el continent era tan important com el contingut, des dels anys seixanta fins a l’actualitat. Rico afirma que «la història de la música popular espanyola està lligada a Alaska, Los Brincos, Los Bravos o Los Planetas entre altres bandes i artistes, però, al seu torn, aquest vincle ens porta a l’obra gràfica de les seues portades i de tots aquells artistes que les van fer possible». El llibre detalla què s’amaga darrere de les millors imatges que van il·lustrar els discos que han marcat la nostra memòria visual, amb una anàlisi rigorosa de les claus dels dissenys i anècdotes entrellaçades.

Javier Rico Sesé

És professor de disseny gràfic a l’Escola d’Art i Superior de Disseny a Alacant. Llicenciat en Belles Arts. Al llarg de la seua carrera ha impartit tallers i conferències de disseny per a diverses institucions, algunes de les quals sobre portades de discos. En l’actualitat prepara un llibre que analitza els diferents estils gràfics dels discos publicats pels Beatles.

Portada rock
Nacha pop
Gabinet Caligari
Burning

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464