Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Programació d'arts escèniques ACUA (II): te.. concerts per a continuar el curs 2017/2018

Programació d'arts escèniques ACUA (II): teatre, dansa i concerts per a continuar el curs 2017/2018

Alacant, 18 de gener de 2018

Acua gener 2018El Servei de Cultura de la Universitat d'Alacant continua aquest curs amb una àmplia programació d'espectacles teatrals i musicals, que es desenvoluparan al Paranimf i altres localitzacions de la UA des del 8 de febrer fins al 12 de juny de 2018.

Aquestes activitats estan destinades tant a la comunitat universitària com a la societat en general. Tots i totes estan convidats a assistir a un total de disset actuacions a preus molt reduïts (i fins i tot actuacions gratuïtes). Aquest quadrimestre, el Paranimf acollirà obres de teatre com I tornarem a sopar al carrer, projecte participatiu que involucra actors professionals, veïns i col·lectius del barri del Cabanyal de València; concerts de música com el del grup sevillà MAGA o el de la coral canadenca Tournée Diversité Culturelle; l'espectacle de dansa Mulïer, de la companyia Maduixa, guardonat el 2017 amb dos premi MAX al millor espectacle de carrer i millor composició musical, i, és clar, les estrenes anuals de les Aules de Teatre, Dansa i Coral de la UA. Tot seguit et detallem el programa complet:

 

 

 

Maig - Juny 2018
Febrer 2018
Març - Abril 2018

Recollida d'invitacions i informació:

MIC (Informació Cultural Museu Universitat d'Alacant - núm. 40 en el plànol ). Tel. 965 90 9387

PIC (Informació Servei de Cultura . Baixos del Paranimf - núm. 11 en el plànol ). Tel. 965 90 3725

Venda d'entrades: Llibreria Compàs (núm. 35 en el plànol ), veu.ua.es/entradas (en línia), i una hora abans en l'espai de la representació.

Entrades sessions per a IES: entrada 3€. Reserves per a grups en: ofi.cultura@ua.esESPECTACLES

Dijous 8 de febrer - 20:00 hores

Concert corals - Coral Monfortina i Coral Universitat d'Alacant

Concert corals

La Coral de la Universitat d'Alacant, dirigida per Sholmo Rodríguez, actua al Paranimf en un concert conjunt amb la Coral Montfortina, sota la direcció d'Héctor Plácido Jiménez, en una vetlada musical en què les dues corals es deixaran pas l'una a l'altra per a finalment anar de la mà en un mateix concert. Concert que es repetirà a Montfort el mes de maig. Entrada per invitació.

 Dimecres 14 de febrer - 20:00 hores

I tornarem a sopar al carrer - Cabanyal Íntim

I tornarem a sopar al carrer és un projecte de teatre participatiu que involucra actors professionals, veïns i col·lectius del barri del Cabanyal, i en el qual col·labora  l'Ajuntament de València. Dirigidad per Begoña Tena i Isabel Caballer, l'obra reivindica costums tradicionals que actualment es troben en perill d'extinció. Entrada 5€. Obra en valencià.

I tornarem a sopar al carrer 

Dijous 15 de febrer - 18:00 hores

V Dia de la Ràdio en la UA

Logo radie uaPer cinquè any consecutiu, la Universitat d'Alacant celebra al Paranimf un esdeveniment replet d'activitats pel Dia Mundial de la Ràdio. Una gala en la qual els assistents podran presenciar diferents actuacions de música, monòlegs, entre altres, i en el qual es coneixerà al programa guanyador de Ràdio UA del curs 2017/2018. Entrada per invitació.

Dia de la ràdio.
 

Dimecres 21 de febrer - 11:30 hores

Vives - Elpuntg

Vives parla de la primavera valenciana i del que està a punt d'arribar, el canvi. I ho fa des de successos reals. Hi ha un llaç entre el bandejament de l'humanista valencià del segle XVI Juan Luis Vives (sobretot a la seua família, brutalment cremada per ser jueus) i els successos esdevinguts el febrer de 2012 a l'Institut que porta el seu nom, fets que va donar origen al que es denominarà posteriorment #primaveravalenciana. Però, sobretot, aquesta proposta escènica pretén fer una reflexió sobre l'educació, sobre la seua evolució (i involució), i sobre el llibre com a bé material i espiritual. Una producció del Punt G amb la col·laboració de la companyia de teatre Espai Inestable, l'Aula de Teatre de l'IES Lluís Vives i la Universitat de València. Obra en valencià. Sessió per a IES. Entrada 3€.

Vives 

Dimecres 28 de febrer - 11:30 hores

El mal de Fedra - La Nau Argo

Partint de la tesi "Afrodita protegeix els que la veneren i castiguen els quals no ho fan" es desenvolupa la història de Fedra, esposa de Teseu, que sent una passió irrefrenable pel seu fillastre Hipòlit. Aquesta història d'amor amb majúscules és una adaptació de la companyia La Nave Argo sobre l'obra Fedra de Juan Mayorga i de l'original d'Eurípides, i amb la qual el grup va ser finalista en el Prima Festum MMXVIII. La Nave Argo és un grup de teatre clàssic grecollatí que va nàixer el 2010 al col·legi Immaculada Jesuïtes d'Alacant. El formen alumnes de 4t de l'ESO, d'1r i 2n de batxillerat, a més d'antics alumnes que cursen en aquests moments graus universitaris. Sessió per a IES. Entrada 3€.

El mal de Fedra

 Dimecres 7 de març - 12:00 hores

Mulïer - Maduixa

Mulïer Maduixa
Aprofitant les activitats que es fan a la Universitat d'Alacant entorn del Dia de la Dona, ACUA inclou en la seua programació Mulïer, una obra homenatge a totes les dones que han lluitat durant segles i ho continuen fent per a «mantenir viu el seu jo salvatge, i que reclamen el dret de ballar i córrer lliurement pels carrers i places de la nostra societat». Espectacle a l'aire lliure als exteriors del MUA que pretén investigar els límits físics amb la dansa i l'equilibri, el moviment i la poesia, la força i les emocions, a través de cinc ballarines sobre xanques, amb la dona com a punt de partida. Entrada lliure.Dimecres 14 de març - 20:00 hores

Maga

Els amants de l'indie pop estan d'enhorabona. El grup sevillà de culte MAGA serà al Paranimf de la UA aquest mes de març per a presentar-nos el seu últim disc Salto horizontal, que va eixir al mercat el febrer de 2017, en un concert en el qual segur que sonaran també alguns dels seus més temes més coneguts. Entrada 5€.

Maga

 

 

Dimarts 10 d'abril - 20:00 hores

Espectacle homenatge a Mario Benedetti

Silvana Marrero i Carlos DarakjianEl Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti (CeMaB) ha preparat un acte commemoratiu de música i poesia per a homenatjar l'escriptor i poeta Mario Benedetti. En aquest acte, que se celebra al Paranimf, els artistes uruguaians Silvana Marrero i Carlos Darakjian presentaran un xou basat en musicalitzacions de poemes de Mario Benedetti que recorren la poesia i el pensament de l'autor uruguaià. Entrada lliure.

 

 

 

 

Dimecres 18 d'abril - 20:00 hores

Poetes en  xarxa - #Poetesenxarxa

ACUA programa un esdeveniment de poesia i música en el qual tornarem a veure a autors com Victoria Ash o a la cantautora Titxu Vélez, a més de Nerea Delgado, Estefanía Bou, Acte Paulson i Abraham Rivas. Un espectacle per a donar a conèixer els poetes de l'actualitat, que s'obrin pas a través de les xarxes socials, arribant a un públic jove. Entrada per invitació.

 

Dimecres 25 d'abril - 20:00 hores

Cor de dones "A cau d'orella"

Cor de dons

Dirigit per Mònica Perales i Massana, el Cor de dones "A cau d'orella" ens presenta un concert de música escrita per a veus blanques i veus de dona amb el qual demostren les possibilitats vocals i expressives d'aquest tipus de formació femenina, tradicionalment maltractada al llarg de la història, i que actualment viu un moment d'auge. El programa ens proposa un recorregut per música del s. XX i del XXI. Entrada per invitació.


 

Divendres 4 de maig - 11:30 hores

Història del rock

Història del rock cartellConcert didàctic dirigit per Santiago Iglesias que ens acosta i presenta la història del rock des del seu naixement, orígens, instruments i evolució musical. La posada en escena compta amb músics professionals que interpretaran en directe temes propis de cada estil i època del rock, i que mostre els canvis d'aquest gènere musical des dels inicis fins a l'actualitat, amb projeccions pedagògiques i anècdotes de cada cançó. Sessió per a IES. Entrada 3€.

 
Dimarts 8 de maig - 20:00 hores

La última cena - Aula de dansa contemporània UA

Amb direcció de Carlos Peñalver, La última cena utilitza la història de l'art com a punt de partida i converteix la famosa pintura de Leonardo da Vinci en dansa contemporània. La peça se centra en la trama humanística, psicològica, sociològica i física de cada personatge de l'escena. Amb aquesta obra, el grup pretén presentar una nova forma de veure l'obra de l'autor, mantenint la mateixa situació i trama, però actualitzant-ne el contingut i la manera de veure la història. Entrada per invitació.

L'últim sopar

 Dimecres 9 de maig - 20:00 hores

Concert - Coral Universitat d'Alacant

Un any més, la Coral de la Universitat d'Alacant, dirigida per Shlomo Rodríguez, ofereix el seu concert anual en el Paranimf, en què projecta la formació pedagògica i musical dels seus integrants, estudiants i personal de la universitat, per a mostrar-nos tot el treball realitzat durant l'any pel col·lectiu. Entrada per invitació.

Coral Universitat Alacant

 Dimarts 15 de maig - 20:00 hores

En defensa (un concierto de despedida) - Aula de Teatre Universitat d'Alacant

L'Aula de Teatre presenta en el Paranimf En defensa (un concierto de despedida), dirigida per Iván Jiménez, obra de teatre polític de la dramaturga alacantina Lola Blasco. El nou muntatge de l'Aula ens parla de la "generació perduda" existent en l'actualitat, en la qual els joves decideixen abandonar el seu país a causa de l'alt índex d'atur. Els actors són alhora els protagonistes del missatge de l'obra, que parla d'ells i els mostra com a lluitadors que no es volen conformar. Entrada per invitació.

 

 

 

Dimarts 22 de maig - 20:00 hores

Hécuba - Aula de Teatre Universitat d'Alacant

L'obra que ens presenta el grup clàssic és una versió de la tragèdia d'Eurípides ambientada en la guerra de Troia, però explicada des del punt de vista de les dones, que sempre resulten ser les grans perdedores. Els homes moren en el camp de batalla, convertint-se per això en herois, però elles són les que ho perden tot, fins i tot la seua pròpia llibertat. Hècuba és la història d'una lloba, d'una mare coratge que és capaç, tot i que ho ha demanat tot, de traure forces de les seues entranyes per a fer justícia. Una gran història de grans dones basada en la traducció de Juan Antonio López Férez i dirigida per Pascual Carbonell. Entrada per invitació.

 

 

 

Dimarts 5 de juny - 20:00 hores

Légendes & Folklore - La Muse Diversité

El cor canadenc La Muse Diversité, dirigit per Ioana German, acudeix al Paranimf per a oferir-nos el concert Légendes & Folklore, on les llegendes i el folklore es combinen en una unitat harmònica, promovent la diversitat cultural i presentant peces de diversos compositors que representen la nostra riquesa cultural universal. Entrada per invitació.

Légendes & Folklore cartel

 Dimarts 12 de juny - 20:00 hores

Los figurantes - Aula de Teatre Universitat Permanent d'Alacant

L'Aula de Teatre de la UPUA realitza una adaptació de la divertida comèdia de Sanchis Sinisterra,Los figurantes, estrenada per primera vegada en 1989, que planteja la rebel·lió dels figurantes contra els protagonistes. Els figurants prenen l'escenari donant lloc a situacions absurdes i surrealistes que potser no s'allunyen tant de la vida real... Jugant amb la fórmula del metateatre, aquesta comèdia està dividida en dos actes, i està composta per diàlegs àgils i directes amb un llenguatge col·loquial i escenes corals majoritàriament. Però entre riallada i riallada, l'obra planteja una pregunta per a la reflexió: ¿realment som nosaltres els que dirigim la nostra pròpia vida? Entrada per invitació.

UPUA

 

 

 

EXPOSICIONS

A més, la programació d'ACUA inclou exposicions que es faran al Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) al llarg del quadrimestre, detallades a continuació:

 

Del 26 de gener al 28 de febrer - Sala Sempere (MUA)

"Monika Buch. Línia i mòdul - Monika Buch

L'exposició aplega més de quaranta obres, entre pintures i dibuixos, realitzades entre els anys cinquanta i l'actualitat, un treball que se centra en la recerca constant de l'expressió plàstica a través de la línia, les modulacions i el color, aplicades a estructures geomètriques.

Monika Buch Línia i mòdul

 

 

Del 15 de febrer al 25 de març - Sala El Cub (MUA)

"100 dissenys japonesos"

Aquesta exposició està organitzada per la Fundació Japó i mostra cent objectes del disseny industrial japonès actual, relacionats amb la salut, el transport, el disseny clàssic japonès o mobles i articles de la llar, amb la intenció de fer-nos conèixer la cultura i la vida quotidiana japonesa.

 

 

Del 8 de març al 20 d'abril - Sala El Cub (MUA)

"Espais Sacres del segle XX a Alacant, 1950-1980"

Exposició organitzada per Andrés Martínez Medina, professor del Departament d'Expressió Gràfica i Cartografia de la Universitat d'Alacant, s'obrirà al públic el 8 de març, també a la sala El Cub, i es podrà visitar fins al 20 d'abril. Aquesta proposta expositiva s'emmarca dins de l'assignatura de Restauració del Patrimoni Arquitectònic i se centra en una selecció d'esglésies i parròquies 'modernes' de les comarques d'Alacant.

 

 

Del 9 de març al 15 de juliol - Sala Sempere (MUA)

"XII Convocatòria d'Arts Visuals mulier mulieris"

La Convocatòria d'Arts Plàstiques mulier, mulieris s'emmarca dins del programa d'actes desenvolupat per la Universitat d'Alacant per a commemorar el Dia Internacional de la Dona. Aquesta convocatòria posa de manifest com la creació artística contemporània s'ha convertit en un terreny fèrtil per a les recerques que rescaten el llegat de les dones, visibilitzant el constant i complex procés de transformació de la identitat femenina, a més de tractar diversos conceptes entorn del gènere.

Mulier mulieris 18

 

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464