Saltar apartados

XVII Edició dels Cursos d'Estiu Rafael Altamira

Alacant, 14 de maig de 2018

La Universitat d'Alacant ha presentat aquest matí els Cursos d'Estiu Rafael Altamira amb una oferta de 46 cursos (dos dels quals dobles) marcats per un estret vincle amb el món professional i de caràcter eminentment pràctic, amb una àmplia varietat temàtica i d'enfocaments. El termini de matrícula s'obri avui, 14 de maig.

El vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la UA, Carles Cortés, ha anunciat les línies prioritàries dels cursos en aquesta edició 2018, entre les quals ha destacat la transversalitat de les noves tecnologies i la dimensió humanista i internacional, i ha volgut posar l'èmfasi en la importància de la col·laboració institucional amb el CEFIRE, amb el Col·legi Oficial d'Advocats d'Alacant i el Cos Nacional de Policia. "Per a la UA és una prioritat continuar coorganitzant cursos amb els nostres col·laboradors veterans ICALI i CNP", ha assegurat Cortés. Concretament es duran a terme dos cursos amb el Cos Nacional de Policia al campus (Delictes d'Odi: Causes Prevenció i Resolució de Conflictes, i Intervenció en Incidents Crítics en Casos de Segrestos, Atracaments i Suïcidis); i dos cursos amb l'ICALI al campus (Dret de Danys: Qüestions Actuals) i a la Seu de Dénia (Procés Penal: Qüestions Actuals). Com a novetat, aquest any s'ofereix per primera vegada un curs en col·laboració amb l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil Albert (Canvi Constitucional: entre l'Estat Social i Autonòmic i el Capitalisme Financer) i s'impartirà en les instal·lacions del Gil Albert.

El vicerector, acompanyat pel director de la Seu Ciutat d'Alacant, Jorge Olcina; el nou coordinador tècnic dels cursos Hèctor Rubio; Eva Valero, directora del Secretariat de Seus de la UA; Fernando Candela, degà del Col·legi Oficial d'Advocats de l'Alacant (ICALI); i Antonio Sogorb, comissari en cap provincial d'operacions del CNP, ha destacat la col·laboració de quaranta entitats públiques i privades en el desenvolupament dels cursos, des d'universitats europees i americanes a departaments i càtedres universitàries, col·legis professionals, escoles de negocis, petites i mitges empreses, sindicats, ajuntaments i fundacions, a més d'una vintena de patrocinadors. Cortés ha detallat el balanç de la passada edició i l'ha qualificat de molt satisfactori. L'any passat, els cursos van comptar amb 1.500 participants que van puntuar el contingut oferit amb un 8,8 sobre 10 i amb un grau de satisfacció de 8,9 sobre 10, segons les enquestes realitzades.

La proposta inclou enguany un total de 46 cursos de molt diverses disciplines, 18 es desenvoluparan al campus i 28 cursos més a les seus universitàries de la UA i municipis col·laboradors de Benissa, Biar, Cocentaina, Crevillent, Dénia, Elda, l'Alcúdia, la Nucia, Petrer, Torrevella i Villena, fruit de la tasca coordinada per la directora de Seus, Eva Valero, els coordinadors acadèmics de les seus i els ajuntaments respectius. El coordinador tècnic dels cursos, Hèctor Rubio, ha explicat que l'oferta d'aquest any està marcada per l'estret vincle amb el món professional, amb ofertes formatives orientades a perfils diversificats (des d'arqueòlegs a especialistes en aprenentatge profund i dades massives; comunicadors de cultura i arts, músics i especialistes en indústria musical, professionals d'innovació turística i desenvolupament local, geògrafs, professionals i cuidadors familiars, arquitectes, especialistes en migracions i drets humans, innovadors educatius o investigadors de la memòria democràtica); per la diversitat temàtica (arquitectura, art, ciències de la salut, ciències experimentals, cultura, dret, economia, educació, informàtica, etc.) i d'enfocaments (novetat legislativa, gènere i igualtat, innovació pedagògica, desenvolupament sostenible, delictes d'odi, entre d'altres). Els Cursos d'Estiu inclouen un any més tres cursos internacionals de gran interès que s'impartiran íntegrament en anglès en col·laboració amb prestigioses universitats europees i americanes: Understandig Dementia, amb la University of the West of Scotland; Summer Business Program, amb la University of Missouri-Columbia; i Immersion to Healthcare Improvement Science, amb les universitats de West of Scotland, Waterford Insitute of Technology (Irlanda), Laurea Universtiy (Finlàndia) i Wolverhampton University (Regne Unit).

Matrícula i programa complet:

https://web.ua.es/estiu o https://web.ua.es/verano

Cursos estiu portada
Cursos estiu 1
Cursos estiu 2
Cursos estiu 3
Cursos estiu 4

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464