Saltar apartados

El Pati de la Ciència 2018

Dilluns, 2 de juliol de 2018

La Universitat d'Alacant acull aquest mes de juliol una nova edició del Pati de la Ciència, un projecte cultural de divulgació científica, iniciativa del Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües, amb la col·laboració de l'Aula de la Ciència de la UA i l'Institut d'Estudis Catalans.

La professora del Departament de Física Aplicada de la UA Isabel Abril coordina aquest projecte amb l'assessorament de Rafael García Molina, professor del Departament de Física Aplicada de la Universitat de Múrcia i Premi Ensenyament i Divulgació de la Física de la Reial Societat Espanyola de Física i de la Fundació BBVA.

Enguany s'han programat tres espectacles:
  • El dimarts 3 juliol és el primer, Matemàtiques en una tira de paper, a la sala d'actes del Col·legi Major, i serà a càrrec de Juan Sebastián Barrero (IES Saavedra Fajardo, Múrcia).
  • El divendres 6 de juliol, la sala d'actes de l'aulari II acollirà Deu experiments que molen a càrrec de José Gonzáles López de Gereñu, director de l'Aula Planeta Ciència Madrid.
  • El divendres 13 de juliol, amb Foc, llum i color conclouran els espectacles científics. Actuació a càrrec de Marta Segura i Josep María Valls de l'Escola Pia Nostra Senyora de Barcelona, també a la sala d'actes de l'aulari II.

Tots els espectacles tindran lloc de 10.00 a 11.00 hores (de 6 a 9 anys) i de 12.00 a 13.00 hores (de 10 a 16 anys).

Com tots els anys, es repartirà un joguet científic amb la finalitat de subratllar el caràcter lúdic d'aquest projecte de difusió de la ciència, a més de la tradicional samarreta, que enguany està dedicada a Margarita Sales, investigadora referent en el desenvolupament de la biologia molecular al nostre país, els estudis de la qual ens han permès conèixer com funciona l'ADN. Amb aquesta samarreta es destaca el paper de les dones en la ciència, que, encara, està poc reconegut.

Vídeos d'espectacles científics del Pati de la Ciència des de l'any 2005, en el repositori de la Universitat d'Alacant: https://rua.ua.es/dspace/handle/10045/15064 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464