Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • La UA y el Cuerpo Nacional de Policía analizan los delitos de odio.

La UA y el Cuerpo Nacional de Policía analizan los delitos de odio.

Alacant. Dimecres, 11 de juliol de 2018

La Universitat d'Alacant i el Cos Nacional de Policia analitzen des de matí i fins al divendres 13 els Delictes d'odi: causes, prevenció i resolució de conflictes, en un dels seus cursos d'estiu.

Dirigit pel professor de la UA Juan Carlos Sandoval i Mariano Fernández, del CNP, aquesta trobada s'inaugura demà dijous 12 de juliol, a les 9:15 hores, en el Saló de Graus de la Facultat de Dret, amb l'assistència del comissari principal, Cap Provincial d'Alacant, Alfonso Cid, lavicerectora de Recerca i Transferència de Coneixement, Amparo Navarro i Esther Algarra, secretària general de la UA.

Amb la presència d'experts, acadèmics i professionals en actiu del CNP, l'objectiu d'aquesta jornada és generar un espai de reflexió sobre els principals delictes d'odi contemplats en la legislació espanyola, així com a dotar de les eines bàsiques per a l'actuació dels operadors jurídics i dels professionals que intervenen en l'assistència i protecció de les víctimes d'aquest tipus de delictes.

El contingut del curs tractarà temes de gran interès i actualitat com la islamofobia, antigitanismo, xenofòbia, nou racisme, presentats pel professor de Sociologia de la UA, Daniel La Parra; la persecució penal dels delictes d'odi a Espanya; i l'odi en l'Esport, entre altres aspectes. A més, el curs ha programat tres taules redones.

  • La primera d'elles se celebrarà el dijous 12 de juliol, de 15:30-18:30 hores, i comptarà amb la intervenció de Sofia Rei, cap de Grup de la Brigada Provincial d'Informació d'Alacant de la Policia Nacional, que abordarà temes com el Protocol d'actuació de la SES sobre delictes d'odi;
  • la segona proposta per a aquesta taula redona introduïda per Santiago Calderón, cap de Grup de Delictes Tecnològics de la Brigada Provincial de Policia Judicial d'Alacant serà La recerca dels delictes d'odi en xarxes socials; i Marta García, oficial de Policia Nacional de la Delegació de Participació Ciutadana de la Comissaria Provincial d'Alacant, conclourà aquesta jornada amb el Pla Director de Delictes d'Odi.
  • La jornada del divendres conclourà amb una taula redona que tindrà lloc de 16.30 a 18:30 hores, i que comptarà amb la participació de Consuelo Ordóñez, presidenta del Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme del País Basc (COVITE), i de Manuel Marlasca García, periodista de la Sisena.

Programa del curs

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464