Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • 'Els mons i éssers imaginaris de Daniel Escolano' al MUA

'Els mons i éssers imaginaris de Daniel Escolano' al MUA

Alacant, 21 de setembre de 2018

 

 

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) inaugura, a les 20 hores, l'exposició antològica "Els mons i éssers imaginaris de Daniel Escolano". La mostra, comissariada per Juan Antonio Roche, comprèn 117 obres cedides per col·leccionistes privats i institucions de la província d'Alacant. L'exposició estarà oberta al públic fins al 28 d'octubre de 2018.

El recorregut expositiu recull més de quaranta anys de treball i les múltiples influències que l'artista recrea d'una manera singular.

Entre les seues herències trobem Dalí, al qual va conèixer personalment, el seu mestre Pedro Picó i el surrealisme. A més, s'hi sumen altres influxos procedents d'universos tan diferenciats com de tradicions culturals i artístiques occidentals i orientals. El Bosc, Matisse, el cinema, el còmic i la dansa, entre altres temàtiques, configuren una manifesta singularitat i una poderosa energia que ens arriba davant de la contemplació dels seus quadres, a més de la psicoanàlisi freudiana i les observacions empíriques de la natura.

L'exposició està estructurada en quatre parts:

  • "Les forces motores de l'univers i dels éssers que l'habiten", amb apartats relacionades amb la música i la dansa, el 3 com a nombre de l'equilibre, la seua producció de tema eròtic i d'amor, i la geometria i l'equilibri.
  • "Els éssers que habiten el món" és el títol de la segona part, que inclou els seus quadres d'animals marins, celestes, terrestres i híbrids.
  • "Els éssers d'altres mons", que inclou les sèries d'àngels i dimonis, els mites i les religions, i els cercles sagrats.
  • L'exposició es tanca amb "Univers humà", que fa un recorregut per la seua infància i la seua família, i es completa amb retrats i els cossos nus.

Amb tots aquests ingredients, Daniel Escolano ha bastit un univers oníric molt personal plasmat en una concepció de la pintura decorativa, colorista, mítica, mística i transcendent. Sense oblidar que ha seguit una trajectòria que ha evolucionat des del realisme màgic cap a l'abstracció.

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464