Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Òpera romàntica i el millor de la música mexicana en la Seu Ciutat d'Alacant

Òpera romàntica i el millor de la música mexicana en la Seu Ciutat d'Alacant

Alacant, 12 de setembre

 

La Seu Ciutat d'Alacant comença el seu programa d'activitats per al nou curs acadèmic amb dos concerts aquesta setmana, dedicats a l'òpera romàntica i a la música mexicana.

El primer concert tindrà lloc demà dijous, 13 de setembre, a les 20 hores, a les instal·lacions de la Seu de Ramón y Cajal, 4, de la mà de l'Associació Klías. En el concert "Locas por la ópera en el romanticismo", la soprano Ascensión Padilla i el pianista Shlomo Rodríguez rememoraran un període històric que va tractar de trencar el raciocini il·lustrat per a exaltar sentiments romàntics que justificaren un tipus de dona submisa, insatisfeta i malaltissa, incapaç d'aconseguir l'ideal amorós que marcava la societat. Dones que van quedar perfectament representades en personatges operístics com Lucia de Lammermoor, Elvira d'I Puritani o Violeta de La Traviata, entre d'altres.

La segona cita musical serà el divendres 14 a les 20:15 hores, també a Ramón y Cajal, 4. En aquesta ocasió la música mexicana serà la protagonista amb rancheras, huapangos, corridos i valsos, interpretat per Francisco sus Mariachis, de la mà de l'Associació Líricomusical Ciutat d'Alacant.

L'entrada a les dues propostes musicals és gratuïta, limitada a l'aforament de la sala.

 

 

 

Associació Klías
Klías Cultura és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu principal potenciar el coneixement científic de la cultura, la història, l'art, l'antropologia i la sociologia des d'una perspectiva de gènere. Klías Cultura divulga el coneixement de les disciplines relacionades amb la cultura, dóna suport a la promoció de recerques capdavanteres per a suscitar l'interès per una societat igualitària i solidària. Per a això impulsa projectes propis i col·labora amb altres iniciatives i institucions afins.

Associació Liricomusical Ciutat d'Alacant
El seu fundador és el compositor alacantí Francisco Visconti, actual president i director, i els seus objectius són la difusió de la música clàssica, lírica i melòdica, així com la formació i promoció de joves valors de la cançó. L'associació realitza concerts per tota la província, amb obres de pel·lícules, sarsueles, òperes, etc., totes arranjades i orquestrades per Visconti.

 

 

 

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464