Saltar apartados

Programación ACUA 2018/2019

Alacant. 19 de setembre de 2018

Acua 2018/19 1er quadrimestre El Servei de Cultura de la Universitat d'Alacant llança el seu nou programa d'espectacles teatrals i musicals ACUA .

La posada en valor de la cultura valenciana, el caràcter formatiu i les polítiques de gènere protagonitzen la programació cultural de la UA des del 26 de setembre al 22 de novembre de 2018.

La nova programació de l'Agenda Cultural de la Universitat d'Alacant (ACUA) ha sigut presentada aquest matí en roda de premsa pel vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la UA, Carles Cortés. La programació dissenyada per a aquest nou curs acadèmic inclou deu activitats culturals, que abracen teatre, música, dansa i circ, a més d'exposicions i activitats per a tota la família. Activitats que compten, com és tradicional, amb la col·laboració de la Mostra de Teatre Espanyol d'Autors Contemporanis, l'Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana i el Festival de Circ Contemporani d'Alacant.

El programa inclou activitats com el circ contemporani d'humor surrealista; la dansa; la música; el teatre en valencià, o la poesia en homenatge a Vicent Andrés Estellés.

La programació arrancarà el pròxim 26 de setembre amb el Festival Circarte 2018, amb l'estrena de l'obra ¿Y ahora qué? de Puntocero, un espectacle on s'uneixen les arts circenses i la màgia des d'una prerrogativa teatral i interdisciplinària (Paranimf, 20 hores).

Teatre

En l'àmbit teatral, tres seran les propostes que acollirà el Paranimf de la UA durant aquest quadrimestre. La primera, i com a part de la programació de la XXVI Mostra d'Autors Contemporanis, serà Microepisodis de feixisme quotidià, de la companyia valenciana Bramant Teatre (7 de novembre, a les 20 hores). La segona proposta ve de la mà de La Calòrica,  que posarà en escena Fairfly , obra que es representarà en valencià, el 14 de novembre, a les 20 hores. I el punt final a aquesta oferta teatral el posarà l'obra de producció pròpia Hècuba, d'Eurípides, representada per l'Aula de Teatre de la UA (20 de novembre a les 11.30 hores).

Música

La música arribarà a la UA amb el seu tradicional Concert de Benvinguda, que aquest any comptarà amb dos grups valencians  Zoo i Frida, dues bandes amb gran potencial en l'escena valenciana que presentaran les seues últimes novetats (Paranimf, 3 d'octubre, a les 20.30 hores). La segona proposta musical estarà protagonitza per The Entretainers Teachers, que oferiran el concert didàctic Los orígenes de tus músicas: desde la prehistoria hasta hoy, sota la direcció de Benjamin Sun (Paranimf, 13 de novembre, a les 11.30 hores). I finalment, la poesia vindrà acompanyada de música popular valenciana i catalana a càrrec de Juan A. Olmedo que, acompanyat del Quartet de Corda Mare Nostrum, oferirà el recital poètic Els nostres sons, homenatge a Vicent Andrés Estellés (24 d'octubre, a les 20 hores, en la Facultat d'Educació).

Dansa

La dansa omplirà el Paranimf amb una xarrada i dos espectacles. El 17 d'octubre, a les 20 hores, Sol Picó, oferirà una xarrada "Perseguint un somni", en la qual la ballarina i coreògrafa reviu els seus vint anys de professió i revela com arriba la inspiració als seus espectacles. I el 21 de novembre, a les 20 hores, la Companyia de Dansa Marta Carrasco representarà Perra de nadie, espectacle que s'emmarca dins del cicle Juno a la Tardor, en col·laboració amb l'Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, actuació en la qual Marta Carrasco pretén recuperar la figura de la dona i trencar amb els estereotips.

I per a concloure la programació, en el marc de l'Acte Institucional del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona, el 22 de novembre, a les 12 hores, a la plaça de la Igualtat de la UA, les ballarines sevillanes Greta García i Marta Morales, de la companyia Hermanas Gestring , representaran l'espectacle de carrer Good girl, en què es reivindica el paper de la feminitat.

Recollida d'invitacions i informació:

Venda d'entrades : Llibreria Compàs (núm. 35 en el plànol ), veu.ua.es/entradas (en línia), i una hora abans en l'espai de la representació.

Entrades sessions per a IES: entrada 3 €. Reserves per a grups en: ofi.cultura@ua.es

Setembre - octubre 2018
Novembre 2018


ESPECTACLES

Dimecres 26 de setembre - Paranimf, 20.00 hores

¿Y ahora qué? - Puntocero

"Ara que he de prendre una decisió vital. Ara que el meu cos no és el d'abans. Ara que m'agrada el que sóc. Ara que comprenc que la meua debilitat és també la meua força." Humor surrealista amb tocs poètics que combina la dansa i el teatre amb acrobàcia aèria. Premi del Públic en el Festival Artescena (Àvila, 2017).

I ara què? Una casa construïda amb 910 metres de corda, tres artistes de circ i una pintora de més de seixanta anys. El ritme frenètic actual, el desig de ser mare, el "què diran" o envellir són les situacions amb les quals aquestes quatre dones se les hauran a través del teatre físic i la tècnica circense. Humor surrealista, un toc poètic i esperançador, un trapezi, pintura en directe i impressionants coreografies en una façana de fines cordes de cotó seran els ingredients d'aquesta emocionant peça.

Recomanat per a majors de 8 anys. Menors de 16 acompanyats per un adult. 50 min.

Entrada 5 €

Dimecres 3 d'octubre - Paranimf, 20:30 hores

Raval - Zoo i Gegants - Frida

El rap en el concert de la Setmana de Benvinguda de la UA.

Zoo som un col·lectiu musical nascut el 2014 de la mà d'Antonio Sánchez, també conegut com a Panxo. Al final d'aquell any, va veure la llum nostra primera referència editada, el disc Tempestes vénen del sud.

FRIDA presenta Gegants. Gegants (2018, autoeditat) és l'esperat treball del grup de rap amb banda Frida. Arriba el disc d'una de les bandes amb més potencial de l'escena urbana que farà sensació en la festa de benvinguda de la Universitat d'Alacant.

En valencià.

Entrada anticipada 10 € , en taquilla 12 €. Venda en NOTIKUMI 

Dimecres 17 d'octubre - Paranimf, 20.00 hores

'Perseguint un somni' Sol Picó

Sol Picó ens proposa una xarrada íntima, com si ens parlara des del sofà de sa casa, sobre els seus vint anys de professió: pors, dubtes, fracassos inconfesables, somnis no realitzats. La processó va per dins .

Ens revelarà com i quan arriba la inspiració i què passa si no arriba.

Ens refrescarà la memòria a través de suggeridores imatges dels seus inicis i ens explicarà què representa per a ella una vida dedicada a la dansa en cos i ànima: ser dona, mare i artista, un cocktail explosiu que s'ha d'evitar que t'esclate a les mans.

Sacrifici i diversió al costat d'un equip excepcional que durant vint anys l'han acompanyada en gires per més de trenta països i han experimentat amb ella com es viu la seua dansa mediterrània a Pequín, Kinshasa o Paris.

Ella parlarà i ens farà preguntes perquè li interessa molt el que pensem els espectadors d'aquest món. Estàs preparat?

En valencià.

Entrada per invitació.

Fotografia: Outumuro

Dimecres 24 d'octubre - Facultat d'Educació, 20.00 hores

Homenatge a Vicent Andrés Estellés - Els Nostres Sons

Poesia acompanyada de música popular valenciana i catalana.

Es tracta d'un muntatge original que combina la poesia en la nostra llengua amb música popular valenciana i catalana, de manera que les dues expressions es fonen en una de sola. D'aquesta manera volem celebrar el Nou d'Octubre i aprofitar-ho per a fer un homenatge a Vicent Andrés Estellés en el 25è aniversari de la seua mort.

Rapsode: Juan A. Olmedo acompanyat pel Quartet de Corda Mare Nostrum. 

En valencià.
Entrada per invitació.

Dimecres 7 de novembre - Paranimf, 20:00 hores.

Microepisodis de feixisme quotidiá Bramant Teatre

"Anem a fer-vos una sèrie de preguntes, podeu contestar o no ... Comencem?"

En Mircroepisodis de feixisme quotidià s'entrevista una família convencional per a un estudi social de la comunitat a la qual pertany. Serà durant aquestes entrevistes quan, a través de confessions, es revelaran elements clau que ens permetran entendre què passa en el nucli familiar presentat. Elements que funcionen com a "espill", on podem veure part del nostres mateixos nuclis familiars.

Aquesta obra pertany a la XXVI Mostra d'Autors Conemporanis.

En valencià

Entrada: http://muestrateatro.com/

Dimarts 13 de novembre - Paranimf, 11.30 hores (IES)

Els orígens de les músiques - The Entertainers Teachers

La formació naix al final del 2015, amb l'original idea de realitzar una història completa de la música en forma de concert didàctic. El trio -Benjamin Sun (piano, veu), Alberto Pérez (guitarra) i Morela Giménez (violoncel)- va ser ampliat fins a arribar a onze instrumentistes i cantants de qualitat excel·lent.


Aquesta concepció de la història de la música com una entretinguda evolució d'estils ha connectat -de manera sorprenent- amb el públic de totes les edats. En l'ADDA i el Paranimf de la UA, davant de vuit-cents estudiants i professors, amb dos recorreguts diferents:

Els orígens de les teues músiques. Des de la música antiga fins avui.


Els orígens del rock. El blues, el country, el jazz i el gospel.

Sessió per a IES. 

Entrada 3 €.

Dimecres 14 de novembre - Paranimf, 20.00 hores

Fairflay - Cia. La Calòrica

Quatre amics intenten organitzar-se després que l'empresa en què treballen els comunique l'obertura d'un ERE. La primera idea és lluitar per a defensar els llocs de treball, és clar. Però de quina manera? I per a què servirà? Realment val la pena lluitar per aquest treball que tenen? No seria millor deixar-ho córrer i intentar convertir en realitat aquella brillant idea que van tenir fa uns anys?

Fairfly (Tantarantana, 2017) és una comèdia sobre la bambolla de les start-ups i la cultura emprenedora. De què parlem quan parlem de canviar el món? Volem un canvi real o només intentem canviar la nostra posició al món?


Guanyadora de dos premis Max 2018

En valencià.

Entrada per invitació.

Dimarts 20 de novembre - Paranimf, 11.30 hores (IES)

Hècuba - Aula de Teatre UA

Hècuba és una història de guerra explicada des de l'òptica de les dones. Hècuba parla de les perdedores, sí, en una guerra perden tots, però les dones són, sens dubte, les grans perdedores, ja que, si bé els homes moren al camp de batalla -i es converteixen, per tant, en herois -, elles ho perden tot: fills, marits, casa, llibertat. És la història d'una lloba, una mare coratge que és capaç, a pesar d'haver-ho perdut tot, de traure forces de les seues entranyes per a fer justícia. Dignitat, justícia i venjança. Tot això és Hècuba, una gran història de grans dones.

Obra guardonada durant la seua preestrena, el mes de maig passat, en el III Festival de Teatre Amateur Clàssic Primera Festum celebrat a Garray (Sòria).

Producció de l'Aula de  Teatre de la Universitat d'Alacant

En valencià
Sessió per a IES.

Entrada 3 €.

Dimecres 21 de novembre - Paranimf, 20:00 hores

Perra de nadie- Cia. de Dansa Marta Carrasco

Pot ser que algú considere, i amb raó, que la gossa és un dels primers animals domèstics, que era molt útil per a caçar. I pensem, avui dia, no hi ha gosses de ningú.

Perquè una gossa, si no és "de ningú", no serveix per a res ni per a ningú. Doncs si que existeixen, sí! Més encara, són imprescindibles en les seues inutilitats.

Allí, en la part més profunda de cadascun de vosaltres, en aquell submon de desprotecció, de la bogeria, de la tendresa i la pura fragilitat, habiten Lili i els seus vigilants de la nit.

La Perra de nadie, adormida i latent, està en el nostre món on brollen les seues entranyables immensitats.

Entrada 5 €

 

Dijous 22 de novembre - plaça de la Igualtat, 12.00 hores

Good girl - Hermanas Gestring

Acte Institucional del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona.

"Fatal, estem molt malament"

Com una simfonia de la vida presentem una obra en petits fragments, etapes, un començament amb el "m'estime més no pensar-hi" com a lema, deixant-nos emportar per les circumstàncies; una segona part "canyella en brut" com a expressió del poder, ser propietàries de l'ara, i un final indecís, "alerta 4", amb por de no saber si estem a la vora de l'abisme.

Primer Premi Certamen Coreogràfic de Madrid.
Premi Lorca Millors Intèrprets Femenines de Dansa Contemporània 2017 Dansa Escena.

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464