Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Taller gratuït de creació de còmic intergeneracional 'Còmic i Salut'

Taller gratuït de creació de còmic intergeneracional 'Còmic i Salut'

Alacant, 10 de setembre.

L'Aula de Salut i l'Aula del Còmic de la Seu Ciutat d'Alacant ofereixen un taller gratuït de creació de còmic intergeneracional.
La propost "Còmic i salut" unirà persones de la tercera edat i els seus néts per a fomentar l'intercanvi de llenguatges i codis entre les diferents generacions i posar en valor el paper educatiu de la gent gran. Els participants crearan per parelles tires còmiques sobre hàbits alimentaris, que formaran part d'una exposició i amb les quals s'editarà un còmic conjunt.

La major visibilitat del còmic en la societat actual l'ha convertit en un mitjà d'expressió i diversió que cada vegada té més lectors adults i joves, a més de ser una eina educativa de gran potencial. Per aquest motiu, la Seu Ciutat d'Alacant de la Universitat d'Alacant posa en marxa el taller Comic i Salut amb caràcter intergeneracional, a través de les Aules de Salut i Còmic de la Seu, en el qual podran participar els avis amb els seus néts.

Aquesta proposta pretén posar en valor el paper educatiu de les persones grans en les noves generacions, així com l'intercanvi de llenguatges i codis entre diferents generacions a l'hora de crear un producte comú.

El taller començarà dimecres que ve, 12 de setembre, a les instalacioneses de la Seu en Sant Ferran, 40 i serà impartit per Ulisses Ponce, actual secretari de l'Associació d'Autors de Còmic d'Espanya, que exerceix com a editor de Sugoi Edicions i ha treballat realitzant tires còmiques per a diferents revistes i diaris d'Espanya els últims deu anys. Un dels seus últims treballs destacats és la creació d'historietes per a Angry Birds.

L'objectiu d'aquesta activitat és iniciar l'alumnat en l'art del còmic, les seues múltiples facetes, no solament basades en l'humor, el manga o els superherois. Desenvoluparan la seua pròpia obra (tira còmica) treballant en el seu propi estil i creativitat. El tema central serà la salut i l'alimentació, amb un treball per parelles de manera que permeta adquirir, de manera didàctica i divertida, hàbits alimentaris i reforçar la relació entre aquestes dues generacions.

Calendari:

12/09/2018 18:00  20.00 h
17/09/2018 18:00  20.00 h
19/09/2018 18:00  20.00 h
26/09/2018 18:00  20.00 h

Lloc:
Seu Universitària Ciutat d'Alacant, C/ Sant Ferran, 40.

Docent:
Ulisses Ponce López, actual secretari de l'Associació d'Autors de Còmic d'Espanya.

Coordinació:
Adela Alonso Gallegos i Virginia Carrión.

Inscripcions: en: https://cvnet.cpd.ua.es/uacuestionarios/preguntas.aspx?idcuestionario=24621&idioma=és

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464