Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Presentació del llibre Les quatre vides de l'oncle Antoine, de Xavier Aliaga

Presentació del llibre Les quatre vides de l'oncle Antoine, de Xavier Aliaga

Dimarts, 22 de gener de 2019


El Club de lectura de l'Aula Literària Universitat d’Alacant et convida a la presentació del llibre “Les quatre vides de l’oncle Antoine”, de Xavier Aliaga, XXVII Premi Ciutat de Tarragona de novel·la Pin i Soler. L'acte tindrà joc a la llibreria Libros 28 de Sant Vicent del Raspeig (c/Villafranquesa, 16) dissabte 26 de gener a les 18.30 hores

Hi participaran l'autor i Lliris Picó, llicenciada en Filologia Catalana adscrita a l'Institut d'Estudis Catalans.


"Les quatre vides de l’oncle Antoine"

Antonio Aliaga ha de fugir d’Espanya durant els primers anys de la postguerra. Les seues activitats antifranquistes a la clandestinitat l’obliguen a deixar dona i dues filles a Carcaixent i allistar-se a la Legió Estrangera, immersa en la guerra d’Indoxina. En la distància física i a ulls de la seua família Antonio es converteix en un personatge misteriós, esmunyedís i mític.

Xavier Aliaga, l’autor i narrador, no ha conegut el seu oncle Antonio, però immers en el paper de cronista s’endinsa en el passat familiar per treure a la llum la veritat, fins allà on puga, desvetllar misèries i grandeses i construir una novel·la sobre una vida alhora ordinària i excepcional.

«Explora des d’un exercici d’autoficció una etapa del franquisme que esdevé universal.» -Jurat del Premi.

«Una obra plena de matisos sobre la recuperació de l’oblit escrita amb un geni narratiu que s’alimenta, essencialment, de la curiositat.» -Núvol.

Editat amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat.

Xavier Aliaga

Periodista i escriptor, nascut a Madrid el 1970 i criat a Xàtiva des de la infantesa. Durant una dècada treballà en comunicació política. Ha estat columnista, tertulià de ràdio i televisió i guionista. Des de 2007 es dedica completament a la creació com a escriptor, periodista cultural i crític literari i musical. Actualment és responsable de cultura d’El Temps. Ha publicat, entre altres, Els neons de Sodoma (Premi Andròmina), Vides desafinades (Premi Joanot Martorell i Premi de la Crítica) i El meu nom no és Irina (Premi de la Crítica). 

 

Font: Angle Editorial

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464