Saltar apartados

Programació ACUA 2n quadrimestre 2018/2019

Alacant,19 de gener de 2019

El Servei de Cultura de la Universitat d'Alacant continua amb una àmplia programació d'espectacles teatrals i musicals que es desenvoluparan al Paranimf i a la Facultat d'Educació de la UA.

La programació de l'Agenda Cultural de la Universitat d'Alacant (ACUA) per a aquest quadrimestre inclou activitats culturals que comprenen teatre, música, dansa i ràdio. Arrancarà el pròxim 6 de febrer amb el concert de La Fúmiga en la presentació de Primera conjugació, (Paranimf, 20.30 hores).

Teatre

Seran sis les propostes que acollirà el Paranimf de la UA i la Facultat d'Educació. La primera, En defensa, un concert de comiat per l'Aula de Teatre de la UA, el dia 27 de febrer a les 11.30 hores, en valencià i per a IES. La segona proposta, Porta'm al bosc de la companyia de teatre Maror Produccions, serà en valencià, el 27 de març, a les 20 hores. Esclafit Teatre posarà en escena Shoes, obra que es representarà en valencià i anglès, el 4 d'abril, a les 18 hores a la Facultat d'Educació. L'Aula de Teatre de la UA oferirà dues produccions més, Contra l'amor, en valencià, el 15 de maig a les 20 hores, i La tempesta, en valencià, el 21 de maig a les 20 hores. Tanca la programació teatral l'Aula de Teatre de la Universitat Permanent de la UA amb Las tesmoforias, en castellà, el 4 de juny a les 20 hores.

Música

La Fúmiga, banda valenciana, inaugura quadrimestre amb la gira de presentació de Primera conjugació, el 6 de febrer a les 20:30 hores. La Coral de la UA oferirà el Concert Veu Solidària a benefici de l'Associació de Parkinson, el dia 10 d'abril a les 19 hores. I La història del rock torna al Paranimf amb un recorregut per la música rock en directe, el 7 de maig, a les 11.30 hores. La Coral de la UA tanca la programació d'ACUA amb el seu Concert de Primavera el 5 de juny a les 20 hores.

I, a més...

La sisena convocatòria del Dia de la Ràdio, el 13 de febrer a les 18 hores. El Niño de Elche, amb la seua xarrada il·lustrada Ex-flamenco. Antologías y heterodoxias, el 13 de març a les 20 hores a la Facultat d'Educació . I l'Aula de Dansa Contemporània de la UA estrenarà Cementeri de flors, el 20 de maig a les 20 hores.

Dins de les activitats de celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, podrem conversar amb Carmen París el 5 de març a les 20 hores i gaudir de Morgan amb la seua # Airtour 18/19 el 6 de març a les 20 hores.

Recollida d'invitacions i informació:

Venda d'entrades : Llibreria Compàs (núm. 35 en el plànol ), veu.ua.es/entradas (en línia), i una hora abans en l'espai de la representació.

Entrades sessions per a IES: entrada 3€. Reserves per a grups en: ofi.cultura@ua.es

 

Maig-juny 2018

 • Dimarts 7 de maig, 11.30 hores (sessió IES)
  La història del rock. Santiago Iglesias
  Concert / 3€
 • Dimecres 15 de maig, 20:00 hores
  Contra l'amor. Aula de Teatre UA
  Teatre / invitació / en valencià
 • Dijous 23 de maig, 20:00 hores
  La tempesta. Aula de Teatre de la UA
  Teatre/ invitació / en valencià
 • Dimarts 28 de maig,  20:00 hores
  Cementeri de flors. Aula de Dansa UA
  Dansa / Entrada per invitació
 • Dimarts 4 de juny, 20:00 hores
  Las tesmoforias. Aula de Teatre de la UPUA
  Teatre / entrada per invitació
 • Dimecres 5 de juny, 20:00 hores
  Concert de primavera - Coral UA
  Música / entrada per invitació

Febrer 2019

Març-abril 2019ESPECTACLES

Dimecres 6 de febrer. Paranimf, 20:30 h

Primera conjugació. La Fúmiga-Pro21

La Fúmiga és una banda creada en 2012 a Alzira, la Ribera. El grup reprodueix en l'escena valenciana el fenomen, ja conegut en altres llocs del món, de portar agrupacions formades per instruments de vent i percussió del carrer a l'escenari, a l'estil de les bandes balcàniques o les brass bands del centre d'Europa.

Amb aquesta instrumentació, barreja de la cultura de banda i l'alternativa, fan un repàs al panorama musical en valencià, amb l'ska, el punk i la música llatina com a referents, que els ha portat a actuar en festivals com el Feslloch o l'Aplec dels Ports.

 

Concert. Entrada per invitació .

 

Dimecres 13 de febrer, 18.00 h

Dia de la Ràdio ala UA

Sisè any que la Universitat d'Alacant celebra en el Paranimf un esdeveniment replet d'activitats pel Dia Mundial de la Ràdio. Una gala en la qual els assistents podran gaudir d'actuacions de música, un monòleg científic i el concurs de programes de ràdio conduït per les divertides ocurrències de la la companyia de teatre alacantina Improvivencia. Després d'això, coneixerem el programa guanyador de Ràdio UA del curs 2018/2019.

Entrada lliure

 

Dimecres 27 de febrer, 11.30 h (IES)

En Defensa, un concert de comiat . Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant

Adaptació de l'obra de la dramaturga alacantina Lola Blasco,  En defensa (un concert de comiat) , dirigida per Iván Jiménez. Una obra de teatre polític que aborda el tema dels joves aturats, de la generació batejada com a "generació perduda". Es tracta d'una peça tant musical com escènica que troba en la imatge de les sirenes i del vaixell la metàfora de l'exili que veiem des de les nostres costes, el d'una nova generació de joves que més que abandonar el seu país, en són expulsats.

És una obra feta per joves sobre joves, que convida a reflexionar sobre l'exili d'aquells joves que es veuen obligats a eixir a l'estranger per a buscar-se la vida. Parla de la precarietat laboral i l'acceptació de la mediocritat. Parla del passat per a comprendre el present i pensar en el futur. Un espectacle en què quinze alumnes i alumnes de l'Aula de Teatre presenten una proposta diferent carregada de poesia, humor, ràbia, amor i música.

El director, Iván Jiménez, no pretén mostrar els protagonistes com a víctimes, sinó com a lluitadors que no es conformen, perquè coneixen la història i no volen repetir-la. Són "petits herois de resistència".

Teatre. Entrada 3€ . En valencià

Dimarts 5 de març, 20.00 h

Neo jota. Carmen París

És l'artista espanyola més inclassificable i alhora la que més ha projectat internacionalment una cosa tan nostra com la jota. Compositora, pianista, lletrista i autèntica fera d'escenaris segueix passejant per geografia nacional i internacional el seu projecte En síntesis, resum de treballs anteriors, mentre acumula creativitat per a donar forma a la seua següent obra de mestissatge.
Ha passejat la seua fúria i talents escènics per tot el món, des d'Uruguai, Argentina, França, el Marroc, l'Índia, Romania, Mèxic, Itàlia fins a Corea. Es pot penjar les medalles d'haver deixat la seua empremta en temes de Joan Manuel Serrat o Joaquín Savina i d'haver protagonitzat duetos amb María Dolores Pradera, Armando Manzanero, Sergio Dalma, amb l'icònic cantant de música tradicional valenciana Pep Gimeno, Botifarra, o amb Martiri, Uxía i Ugia Pedreira per a donar forma a un espectacle únic.

En algunes ocasions la veu de Carmen París ha traspassat les pantalles, com en el documental  Almodóvar, todo sobre ellas (2016), o en el cas de la pel·lícula La novia (2016) de Paula Ortiz, per a la qual va musicalitzar la "Nana del cavallo grande" de la cèlebre obra lorquiana Bodas de sangre.

El seu impressionant potencial creatiu i la seua facilitat especial per a amalgamar sons permeten que jugue amb avantatge a l'hora de consolidar temes amb arrel a la Mediterrània, Àfrica, Amèrica... amb sabors que naveguen entre el jazz, la jota aragonesa, el swing, la música andalusina o el flamenc, entre d'altres. Artista eclèctica per naturalesa sense por del què diran, al llarg d'aquests més de trenta anys de carrera ha sabut mantenir-se fidel al seu instint creatiu sense perdre l'ocasió de cobrir-se d'èxits i acollides caloroses per part de mitjans de comunicació i públic.

Després d'haver visitat recentment Mèxic i Itàlia, Carmen posarà fi a un 2018 en el qual pràcticament no ha baixat dels escenaris i es prepara per a una nova etapa creativa per a la qual ja comença a forjar idees d'un nou i prometedor projecte musical made by Carmen París.

Conferencia-col·loqui. Entrada per invitació 

 

Dimecres 6 de març, 20.00 h

#Airtour 18/19, Morgan-Pro21

MORGAN és un projecte nascut a mitjan 2012, moment en el qual Nina de Juan (piano, veu) mostra les seues composicions a Paco López (guitarra i veu) i a Ekain Elorza (bateria), encara que no és fins a finals de 2015 quan decideixen entrar en l'estudi a gravar el seu primer àlbum.

El 2017 va ser l'any de la seua consolidació com a banda: van arrancar de la millor manera possible reeditant el seu disc de manera autogestionada i entrant en llistes de "més venuts": han continuat recorrent de nou tot el país. Després de només dos mesos parats, el març de l'any passat tornen al seu segon treball, AIR, el disc que sens dubte marcarà un abans i un després en la seua carrera.

Entrada 10%u20AC .

 

Dimecres 13 de març, 20.00 h

Ex-flamenco. Antologías y heterodoxias. El Niño de Elche

El Niño de Elche ens parlarà sobre peces d'alguns dels seus treballs anteriors com Vaconbacon, Cantar las fuerzas, Voces del estremo, Compro oro, Sí, a Miguel Hernández o l'Antología del cante flamenco heterodoxo, en què, utilitzant com a nexe comú les pràctiques experimentals des del flamenc, transitarà per temàtiques com la cultura popular, la poesia, la performance, les arts d'acció, la política com a art o el flamenc com a avantguarda.

El Niño de Elche (Elx, 1985) artista indisciplinari que conjuga en les seues propostes gèneres com el flamenc, el rock, la improvisació lliure, la performance, la música contemporània, la cançó d'autor, el teatre o la poesia. En la seua trajectòria discogràfica destaca el treball Voces del extremo (2015) pel qual rep el guardó al millor disc nacional per mitjans com Rockdeluxe, Radio 3, El País o l'Associació de Periodistes Musicals d'Espanya.

Ha treballat amb artistes de l'escena contemporània com Israel Galván, Belén Maya, María Muñoz, Cia. Ferroviària, Juan Carlos Lérida o Guillermo Weickert, entre d'altres.

Col·labora assíduament amb artistes com Pedro G. Romero, Miguel Álvarez-Fernández, C. Tangana o Refree i ha realitzat un projecte conjunt amb l'emblemàtica banda granadina Los Planetas que veurà la llum a final d'any.

Publica el 2017 el seu primer llibre titulat No comparto los postres i és convidat com a artista espanyol a la Dokumenta14 a Atenes i Kassel.

El seu últim disc es titula Antología del cante flamenco heterodoxo, publicat l'any 2017, i el juny d'aquest any eixirà el seu nou disc produït pel colombià Eblis Álvarez de Meridian Brothers.

Xarrada Il·lustrada. Entrada per invitació Dimecres 27 de març,  20.00 h 

Porta'm al bosc. Maror Produccions

Ricardo i Esther va estudiar junts a l'institut.

Esther no ha oblidat mai el martiri que li van fer viure Ricardo i els seus amics, però sobretot el primer.

Al cap dels anys, Esther s'ha fet mestra i té Martí a classe, un xiquet que presenta greus problemes de conducta. En una reunió amb els pares descobreix que Martí és el fill de Ricardo.

Pot una persona superar les seqüeles del bullying?
Els assetjadors ho són tota la vida?
Què passa quan al cap dels anys es troben víctima i assetjador?

Maror Produccions

Teatre. Entrada 5€ . En valencià

 

 

 

Dijous 4 d'abril, 18.00 h

Shoes. Esclafit teatre

Shoes , humor i intriga. És una obra bilingüe (valencià/anglès) que pretén treballar des del plurilingüisme d'una manera directa i eficaç. Una obra plena de sorpreses, pensada per a trencar les resistències del públic a passar-s'ho bé amb històries vehiculades amb els idiomes que aprenen a l'institut.

Shoes sorgeix de la necessitat de la companyia Esclafit Teatre de transmetre dues idees que naixen de dues preguntes:

Podem ser amics si no ens entenem?
Realment, és tan difícil comprendre un mínim d'idioma per a poder relacionar-nos i comunicar-nos?

L'anglès i el valencià són presentats de manera accessible i molt atractiva. Quan el cor s'obri, quan el públic s'ho passa bé, els prejudicis lingüístics es dissolen.

 

Teatrefòrum. Entrada per invitació . En valencià i anglès.

 

Dimecres 10 d'abril, 19.00 h

Concert VEU Solidària. Coral UA

La Coral de la Universitat d'Alacant afronta, per primera vegada, el repte de dur a terme una òpera completa escenificada, acompanyada al piano pel seu director, Shlomo Rodríguez. Un projecte il·lusionant que posa en relleu la capacitat de treball de tots els integrants i la trajectòria cada vegada més sòlida de la formació.

L'Elisir d'amore, òpera en clau de comèdia de Gaetano Donizzeti, és una proposta viva, brillant, que compta amb una de les àries més famoses i emocionants de la història, "Una furtiva llàgrima". És una història senzilla, en la qual el jove i ingenu Nemorino sospira d'amor per Adina, una llauradora que el rebutja i no vol compromisos. En això, el sergent Belcore arriba al poble i demana la mà d'Adina, que accepta. Però Dulcemara vendrà a Nemorino un elexir d'amor que pretensament farà que Adina s'enemore d'ell i no es case amb amb Belcore.

Funcionarà aquest elisir d'amore?

 

 

Dimarts 7 de maig, 11:30 hores (sessió IES)

La Història del Rock. Santiago Iglesias

La Història del Rock en directe és un viatge a través del temps, que ens acosta i presenta la història del rock des del seu naixement, orígens, instruments i evolució musical. La posada en escena compta amb músics professionals que interpretaran en directe temes propis de cada estil i època del rock, tal com ha evolucionat en el temps, amb projeccions pedagògiques i anècdotes inoblidables de cada cançó.

 

Entrada 3€

 

 

Dimecres 15 de maig, 20:00 hores

Contra l'amor. Aula de Teatre UA

Contra l'amor, d'Esteve Soler, és el projecte contemporani que estrena l'Aula de Teatre de la UA aquest 15 de maig. Es tracta d'una de les obres més sol·licitades internacionalment, traduïda a nou idiomes i portada a escena per més de cinquanta directors.

Aquesta comèdia d'humor negre indaga sobre la idea de l'amor i sobre com la societat occidental del nostre segle l'ha deformat. Xiomara Wanden-Berghe, directora de l'obra, ha plantejat un enfocament multidisciplinari amb projeccions de video art i música electrònica en directe. Una proposta contemporània per a la nostra societat contemporània.

Representació en valencià.

Entrada per invitació.

 

Dijous 23 de maig, 20:00 h

La tempesta. Aula de Teatre de la UA

 

I si ferem una reflexió sobre l'estupidesa? La proposta clàssica de l'Aula de Teatre de la UA per a aquest curs, La tempesta, de William Shakespeare, ens convida a pensar-hi. A diferència d'altres obres del dramaturg anglès, en aquesta peça, el mag Pròsper és un personatge que sap reconèixer els errors propis, algú, per tant, que ens incita a pensar sobre la maldat que de vegades s'amaga en els nostres propòsits.

L'elenc de l'Aula de Teatre, amb el seu director Iván Jiménez al capdavant, ens proposa la recreació d'un conte meravellós, a vessar de màgia.

Representació en valencià.

Entrada per invitació.

 

Dimarts 28 de maig,  20:00 h

Cementeri de flors. Aula de Dansa UA

 

 

 

L'Aula de Dansa de la UA presenta el seu nou espectacle Cementeri de Flors.

 

Després de l'èxit del seu anterior muntatge, La última cena, també amb l'Aula de Dansa UA, el seu director Carlos Peñalver torna amb aquesta nova proposta que descriu com "un espai per a arribar cap a una realitat etèria, on l'oníric s'apodera dels cossos que s'alliberen fins a marcir. Al final solament queda l'etern, l'ànima."

 • Direcció: Carlos Peñalver
 • Assistència artística: Federica Fasano i Marta Climent
 • Il·luminació: Jordi Chicoy

Aula de Dansa de la UA

Entrada per invitació.

 

Dimarts 4 de juny, 20:00 h

Las tesmoforias. Aula de Teatre de la UPUA

 

L'Aula de Teatre de la UPUA estrena el 4 de juny la seua versió actualitzada de Las tesmoforias, una comèdia grega d'Aristòfanes representada durant les Festes Dionísies el 411 a. de C. Parodiant algunes de les obres d'Eurípides, l'obra se centra en el poder que les dones arriben a tenir quan s'uneixen per una causa comuna.

Enguany, l'elenc de l'Aula de Teatre de la UPUA està format per dotze actrius i quatre actors, i Elisabeth Sogorb, la directora, ha partit del treball coral com a base del procés de creació.

SINOPSI: Les dones es reuneixen, com cada any, en el pont de les Tesmofòries per a fer la seua assemblea anual. En aquesta ocasió el tema principal que cal tractar és la manera de venjar-se d’Eurípides, que encegant als homes amb la seua influència, vilipendia les dones i els fa perdre els privilegis que tenen. Eurípides, que està al corrent de tot, prepara un pla per a eixir-se’n airós; una «dona» desconeguda, fidel defensora de l’autor, apareix en la festa disposada a justificar-lo a qualsevol preu.

Obra en castellà.

Entrada per invitació

 

 

 

Dimecres 5 de juny, 20:00 h

Concert de primavera. Coral UA

coral 3 17

La programació d'ACUA s'acomiada el dimecres 5 de juny amb el tradicional Concert de Primavera de la Coral Universitària. La coral ens oferirà un programa alegre i acolorit amb en un recorregut per grans temes de la història de la música, en què no faltaran des dels registres clàssics fins a altres més contemporanis i populars.

Entrada per invitació

 

 

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464