Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Conferència del peruà Alonso Cueto: "Escribir novelas: una aventura y una exploración"

Conferència del peruà Alonso Cueto: "Escribir novelas: una aventura y una exploración"

Alacant, 18 d'octubre de 2019

Organitzada pel Centre d'Estudis Literaris Iberoamericans Mario Benedetti de la Universitat d'Alacant CeMaB i la Seu Universitària de Torrevella, el divendres 25 d'octubre, a les 20:00 hores, l'escriptor peruà Alonso Cueto oferirà la conferència «Escriure novel·les: una aventura i una exploració» en la Societat Cultural Casino de Torrevella.

Alonso Cueto Caballero (Lima, 1954), membre de número de l'Acadèmia Peruana de la Llengua, ha cultivat diferents subgèneres de la novel·la, des de la policíaca fins a la de sentiments, encara que la seua obra pot classificar-se dins del corrent realista del seu país. És un col·laborador habitual de mitjans com El Comercio o la revista Debate, entre molts altres, i exerceix la docència a la Pontifícia Universitat Catòlica del Perú, on és professor de Literatura i imparteix classes de doctorat.

Dins de la narrativa ha rebut nombrosos guardons, com el Premi Anna Seghers pel conjunt de la seua obra l’any 2000, i ha publicat tant relat com novel·la. Caldria destacar títols com El tigre blanco (Premi Wiracocha de Novel·la 1985), La hora azul (23è Premi Herralde de Novel·la, 2005), Grandes miradas, que va ser portada al cine per Francisco J. Lombardi com a Mariposa negra, o el II Premi de Narrativa Alcobendas Juan Goytisolo (2019) amb Palabras de otro lado. Considerat un dels més importants narradors peruans de l’actualitat, la seua obra ha sigut traduïda a més de deu idiomes.

 

 


Aquesta activitat pertany a la programació del CeMaB per aquest quadrimestre:

Dossier d'Activitats en pdf

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464