Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Exposicions a Alcoi amb la Càtedra Antoni Miró de la UA. Octubre i novembre de 2109

Exposicions a Alcoi amb la Càtedra Antoni Miró de la UA. Octubre i novembre de 2109

Alacant, 29 d'octubre de 2019

La Càtedra Antoni Miró de la UA continua durant aquest curs la seua tasca de promoció i foment de l'art contemporani, especialment lligat al context valencià. Durant els mesos d'octubre i novembre de 2019 ha promogut les següents exposicions en el Centre Ovidi Montllor, en el Centre Cultural i a la Llotja de Sant Jordi d'Alcoi:

Bruixes & Fúries
María Penalva, Alissia

Bruixes i Fúries és un projecte d’investigació teoricoartístic, en què Alissia (María Penalva) pretén oferir una lectura artística crítica de la figura de la bruixa, és a dir, l’heretada i transmesa en els clàssics literaris i poètics grecollatins. Alissia afirma, des dels seus textos i dibuixos, que els estereotips vigents de masculinitat i feminitat de la cultura occidental van ser creats dins de les primeres narracions de la mitologia grecollatina i els reinterpreta desposseint-los d’eixe signifcant pejoratiu.

Catàleg

PassejArt per Alcoi
Alumnes de l'Escola de Belles arts

PassejArt per Alcoi és el títol d’aquesta nova exposició dels alumnes de l’Escola Municipal de Belles Arts d’Alcoi, dedicada exclusivament a Alcoi i els seus voltants. Les obres, totes aquarel·les a l'aire lliure, conviden a l’espectador a realitzar "un recorregut plàcid, sensual i apassionant per eixe entorn que forma part de nosaltres, per eixes vesprades d’estiu on la llum irromp a doll per totes les escletxes dels carrerons de la ciutat, campanars, jardins, barrancs, ponts, rius i muntanyes que envolten Alcoi".

Catàleg

La memòria del temps
Polín Laporta

La pintura de l'alcoiana Polín Laportanavega traspassant valls i muntanyes imaginaris cap a un temps passat recordat per l’artista, des d’on rescata de l’oblit objectes, vivències i records, en una pintura repleta de lirisme, equilibrada i rigorosa en el cànon, silenciosa i taumatúrgica amb el pinzell. Polín busseja en els records i fns i tot viatja més enllà cercant en la seua memòria les sensacions del temps, en un intent de persistència de les formes i la seua disposició, creant escenaris on tenen cabuda la quiromància, la màgia i l’atzar juntament amb el més pur i rigorós racionalisme en la concreció i elaboració de les seues obres.

Catàleg

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464