Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Reconeguts músics imparteixen tallers de formació instrumental als integrants de l'OFUA

Reconeguts músics imparteixen tallers de formació instrumental als integrants de l'OFUA

Alacant, 28 de novembre de 2019

Com a part del procés formatiu dels joves components de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant (OFUA), i també com a preparació per als seus primers concerts de la temporada, durant els dies 23 i 24 de novembre els integrants de l'OFUA han assistit a dos tallers de formació dirigits per professors de reconeguda experiència i prestigi. Així, Enrique Palomares ha impartit un taller de formació de cordes, i Luís Méndez Chaves ha dirigit el taller de formació de vents i percussió. Gràcies a tots dos, els joves músics de l'OFUA i diversos assistents de conservatoris musicals alacantins han accedit a una experiència formativa enriquidora.

Taller de cordes amb Enrique Palomares 1
Taller de cordes amb Enrique Palomares 2

 

Seguidament, a partir del dissabte 30 de novembre, l'OFUA comença els assajos amb el nou director resident, el portugués Osvaldo Ferreira, en preparació a les actuacions del pròxim Cicle de Concerts de Nadal els dies 12, 13 i 14 de desembre al Teatre Castelar d'Elda, l'Auditori Verge del Carmen de Torrevella i l'ADDA d'Alacant.

Bàner concerts nadal OFUA 2019

 

 

Enrique Palomares

Enrique Palomaresés violinista concertino de l'Orquestra de València des de l'any 2001, amb la qual ha treballat amb directors com a Z. Metha, R. Frübeck de Burgos, I. Termikanov, V. Fedoseyev, J. López Cobos, A. Litton, G. Noseda, M. Plasson o I. Traub.

De 1997 a 2000 va ser professor del Conservatori Superior de Música "Joaquín Rodrigo" de València, de 2001 a 2006 professor del Conservatori Superior de les Illes Balears, de 2003 al 2012 professor en el Conservatori Superior de Música d'Aragó i de 2015 al 2017 professor especialista del Conservatori Superior de Música de València.

Ha sigut convidat com a concertino per l'Orquestra Nacional d'Espanya, Orquestra Simfònica de Madrid, Orquestra Filharmònica de Gran Canària, Orquestra Simfònica de Bilbao, Orquestra "Pablo Sarasate", Orquestra de l'Òpera de Montpeller, Orquestra de Pamplona i Orquestra Regió de Múrcia, entre altres.

Ha sigut preparador de corda de l'Orquestra Mundial de Joventuts Musicals, Jove orquestra Nacional d'Espanya, Jove Orquestra Regió de Múrcia i Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana.

 

Luis Miguel Méndez Chaves

Luis Miguel Méndez Chaves va nàixer a Pontevedra en 1983. Va estudiar clarinet i va començar la seua educació orquestral en l'Orquestra Jove de l'OSG i la JONDE. Durant la seua formació va rebre classes magistrals de Vicente Alberola, Walter Boeykens, Michelle Arrignon, Eddy Vanoosthyss i uns altres. L'any 2000 va ser convidat a Viena amb Arnold Schoenberg Quartet i l'Orquestra del MMCK (el Japó).

Va guanyar el primer premi en el Concurs Internacional de Xativa, JJMM d'Espanya i tercer premi en Ghent International Clarinet Competition en 2013 (Bèlgica).

Va ser membre fundador de l'Acadèmia del CDMC i el projecte Ensemble Madrid-Berlín. Va ser clarinet principal de la Jove Orquestra Filharmònica Janacek i va col·laborar amb l'Orquestra de la RTVE i Malasyan Philarmonic.

Ha treballat amb directors com Marc Albrecht, Elihu Inbal, Christopher Hoodwood, Pinchas Steinberg, Nicola Luisotti, Jesús López Cobos, Riccardo Muti, Semyon Bychkov, Michel Plasson, entre altres.

Actualment és clarinet solista de l'Orquestra Simfònica de Madrid i Teatre Real des de 2003. Com a director d'orquestra, és convidat regularment a l'Oviedo Filarmonía i l'Orquestra Nacional d'Espanya.

 

Osvaldo Ferreira

OSVALDO_Ferreira

Osvaldo Ferreira és membre fundador i director artístic de l'Orquestra Filharmònica Portuguesa. Va estudiar direcció d'orquestra en la Northwestern Universtity de Chicago, i va realitzar el postgrau en el Conservatori de Sant Petersburg.

Ha dirigit, entre altres, formacions de la talla de l'Orquestra de l'Algarve, sent director convidat a Berlín, Viena, Roma, Madrid, Londres o Chicago. A més, ha sigut director assistent de Claudio Abbado a Salzburg i Berlín.

En la seua trajectòria ha rebut significatius guardons, en certàmens com el Serguei Prokófiev, a Rússia en 1999.

 

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464