Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Cicle de Música Contemporània en la Seu Ciutat d'Alacant

Cicle de Música Contemporània en la Seu Ciutat d'Alacant

Alacant, 13 de febrer de 2019.

El Servei de Cultura de la UA i la Seu Ciutat d'Alacant posen marxa el "Cicle de Música Contemporània" amb tres propostes de música de cambra dels segles XX i XXI, que donarà començament divendres 15 de febrer. Amb aquest cicle, es reivindica i recupera una proposta musical singular i arriscada, un tipus de música per a minories que va ser referent a Alacant durant anys i que la Universitat d'Alacant assumeix el repte de tornar a programar. L'entrada als concerts és lliure, limitada a la capacitat de la sala.

PROGRAMACIÓ

  • 15 de febrer - Seu de Sant Fernando, 40 - 20.00 h

Els intèrprets que actuaran en la primera cita són Jesús Núñez i Lidia Muñoz. Tots dos són integrants del Duo Lisus, un duo de saxos que farà sonar peces del seu nou CD "Diàlegs", que va ser estrenat en 2015 a Estrasburg amb gran èxit internacional.

Aquest treball presenta un recorregut compositiu actual i mostra les enormes possibilitats sonores del saxofon. L'alacantí Vicent Berenguer ha escrit una obra per a aquest duo, que s'estrenarà en aquest concert.

  • 15 de març - Seu de Sant Fernando, 40 - 20.00 h

Per a la segona sessió d'aquest cicle de música contemporània comptarem amb un concert en el qual els artistes Jacobo Díaz (oboè) i l'actriu Cynthia Luque ens presentaran el seu disc titulat "Simbelar per a una Metamorfosi".

Els protagonistes interpretaran les dues obres de les quals pren el nom el seu disc: "Simbelar d'Alfonso Romero" i "Metamorfosi de Britten".

  • 18 de maig - Seu de Ramón y Cajal, 4 - 12.00 h

El cicle finalitzarà amb la pianista Silvia Gómez. Aquest concert, titulat "Diàleg Musical al voltant de 4 premis nacionals valencians", inclou peces del compositor valencià Javier Darias, guardonat enguany amb el Premi Nacional de Composició, un guardó que ha sigut concedit en altres ocasions a músics valencians, tal i comenta Silvia Gómez, per la qual cosa en el concert "es donaran cita tots ells juntament amb altres autors a través dels quals farem un recorregut per diferents tendències estètiques."

Entre els compositors triats es troba alguns consagrats com Joaquín Rodrigo, Benjamin Britten, Carles Santos, Luciano Berio o el citat Javier Darias, fins als prolífics Paco Toledo, Eliza Brown o José del Valle. Un total de 26 compositors dels segles XX i XXI del panorama nacional i internacional.

Programa

 

 

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464