Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • La Trova Gitana en concert al Paranimf de la Universitat d'Alacant

La Trova Gitana en concert al Paranimf de la Universitat d'Alacant

Alacant, 22 de febrer de 2019
per Alejandro Ferràndez Mas

La Trova Gitana, reconegut grup de llarga i exitosa trajectòria, oferirà un concert el proper 5 d'abril a les 19.00 h en el Paranimf de la Universitat d'Alacant com a part de la celebració del Dia Internacional del Poble Gitano. A l'actuació ens oferiran una presentació dels seus últims temes, tots ells inclosos en el seu nou disc El aire de ninguno, amb un destacat caràcter de reivindicació i denúncia de les injustícies socials que viu el poble gitano i la societat en general. L'entrada és gratuïta mitjançant invitació. 

Recollida d'invitacions i informació:

 

El aire de ninguno: reivindicació i denúncia social

La Trova Gitana és un grup integrat pels cantautors gitanos Antonio Remache, Fraskito i Jairo de Remache, tots ells de distint estil musical però amb la mateixa essència i inquietuds. De dilatada carrera professional, han compost temes per a ells mateixos i per a artistes tan reconeguts com són Remedios Amaya, Niña Pastori, Rosario Flores, Diana Navarro, Pasión Vega, Gilberto Santa Rosa, Guadiana, Parrita i Los Chichos.

El seu últim treball, El aire de ninguno, està integrat per deu cançons plenes de compromís social que donen mostra de la seua sensibilitat per qüestions tan vitals com el racisme, l'exclusió social, el drama social que pateixen els immigrants, la corrupció política, la violència masclista, la desigualtat, la defensa del col·lectiu LGTBI i la denúncia als matrimonis primerencs a la comunitat gitana.

 

Día Internacional del Poble Gitano

Amb tota aquesta proposta, acudiran al Paranimf amb una actuació que de segur no deixarà indiferent a cap dels assistents i que convidarà a la reflexió sobre aquests temes tan sensibles que d'una manera tan valenta i reivindicativa ens exposen. A més a més, aquest acte contribueix a la celebració per part de la Universitat d'Alacant del Dia Internacional del Poble Gitano el pròxim 8 d'abril, una celebració que té lloc en diferents països del món des del 1971 i que és un reconeixement a la història, la llengua i la cultura del poble gitano. Per tant, amb aquests actes volem donar a conéixer a tothom la realitat i la cultura del poble gitano, una cultura rica, diversa i amb uns valors que formen part de la cultura del nostre país i que ens connecten amb un poble que té molt per oferir i que vol ser més present a la societat.

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464