Saltar apartados

Presentació del número 59 de la revista L'Espill

Alacant, 26 de febrer de 2019

El vicerector de Cultura, Esports i Llengües de la UA, Carles Cortés, i Gustau Muñoz, l'assagista i codirector de la revista de pensament L'Espill, presenten demà dimecres 27 de febrer el nou número de la revista en un acte que tindrà lloc en la Sala Altamira de la Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4a les 20.00 h.

 

Nombre 59

Aquest número està dedicat a analitzar els canvis que ha experimentat el món en els últims 50 anys en diferents àmbits socials, polítics i culturals: Europa, la nova geopolítica, l'escalada islamista, els nous mitjans de comunicació, els joves en el món actual, el feminisme o el paper dels intel·lectuals, entre altres temes d'interès.

La publicació enllaça, en aquesta edició, el llegat de maig del 68 amb les noves realitats del segle XXI a través d'una sèrie d'articles de reconeguts especialistes, entre els quals es troben Josep Vicent Boira, Ernest Reig, Simona Skrabec, Aitana Guia i Gustau Muñoz, entre uns altres, amb l'objectiu de propiciar una reflexió que ajude al lector a entendre millor el moment actual i a definir amb idees i arguments els reptes més importants del present i del futur immediat.

El número 59, a més, es completa amb tres converses d'especial interès:

  • "El temps de la cura no és un temps lliure, sinó estructuralment exigit als dons" amb la sociòloga Maria Ángeles Duran, per Sandra Obiol.
  • "Volia canviar la meua vida i investigar la causa de l'opressió dels dons" amb la sociòloga i filòsofa alemanya Frigga Haug, per Vanessa Vidal.
  • "Una lluita política no és mai una lluita per una identitat, sinó una lluita per l'emancipació universal" amb el filòsof eslovè Mladen Dolar, per Mitja Cander.
 L'Espill

Revista fundada en 1979 per Joan Fuster prenent el nom del llibre Espill, de Jaume Roig, i que va deixar de publicar-se en 1991 (poc abans de la mort de l'assagista). Així i tot, en 1999 la Universitat de València va rellançar L'Espill i actualment, sota direcció de Gustau Muñoz i Pau Viciano, és una revista de pensament  dedicada a l'assaig, la filosofia i, en general, les ciències socials.

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464