Saltar apartados
 • UA
 • veu.ua.es
 • L'Aula Universitària de La Romana organitza el Cicle "Cinema, Literatura i Educació"

L'Aula Universitària de La Romana organitza el Cicle "Cinema, Literatura i Educació"

Alacant, 11 de març de 2019
per Alejandro Ferràndez i Mas

El pròxim dimecres 3 d'abril comença a la Casa de Cultura de La Romana el Cicle Cinema, Literatura i Educació organitzat per l'Aula Universitària de La Romana. La presentació del cicle correrà a càrrec del professor de la Universitat d'Alacant Ximo Espinós el mateix 3 d'abril a les 19.30 h. i coincidirà amb la projecció de la pel·lícula La Llibreria, a la qual seguirà El professor Lazhar (10 d'abril a les 19.30 h.) i La professora d'història (30 d'abril a les 19.30 h.). Aquest cicle naix amb l'objectiu de posar en valor el cinema en valencià amb un vincle amb la literatura i l'educació.

L'entrada és gratuïta.

 

La Llibreria(Isabel Coixet, 2017)

Dimecres 3 d'abril a les 19.30 h. (Casa de Cultura de La Romana)

Anglaterra, 1959. Una jove dona vídua que viu en un xicotet poble anglés decideix, en contra de l'educada i implacable oposició veïnal, obrir la primera llibreria de la zona, prenent tots els riscos que això comportava. Les activitats d'aquesta xicoteta llibreria causaran estralls entre les ments més tancades del poble.

 

Premis
 • 3 Premis Goya: Millor pel·lícula, Millor direcció, Millor guió adaptat (2017)
 • 12 Nominacions als Premis Goya (2017)
Crítiques
 • "De llibres i soledats. Aquesta pel·lícula parla d'aqueixes sensacions. I ho fa amb un llenguatge, uns matisos, un to i una capacitat de suggeriment que em commouen."
Carlos Boyero: Diari El País 
 • "Meravellosa pel·lícula (...) el bell treball de Coixet(...) produeix moments de cinema cuirassat d'emoció (…) Cal felicitar a Isabel Coixet per llimar fins a quasi l'absoluta redonesa aquesta pel·lícula (...)"

Oti Rodríguez Marchante: Diari ABC

 

 

El professor Lazhar(Philippe Falardeau, 2011)

Dimecres 10 d'abril a les 19.30 h. (Casa de Cultura de La Romana)

Bachir Lazhar, un humil mestre de primària d'origen algerià, és contractat en un col·legi de Montreal per a substituir a una professora que s'ha suïcidat penjant-se dins de l'aula. A l'escola, Lazhar entra en contacte amb un grup de xiquets que estan molt afectats pel tràgic succés. Però Lazhar entén bé el duel dels xicotets perquè ell també ha patit una gran pèrdua.

 

Premis
 • Nominada a l'Oscar de Millor pel·lícula de parla no anglesa (2011)
 • Premi a Millor pel·lícula del Festival de Toronto (2011)
Crítiques
 • "Pedagogia en 35 mm. (...) Una pel·lícula preciosa (...) en la línia de les franceses 'Hui comença tot' i 'La classe', però amb un to menys documental i més sentimental (en el bon sentit), més emocionant"
Javier Ocaña: Diario El País
 • "Espléndida (...) És una película sin concesiones. En ella imperan la emoción, el talento y -pese a todo- la alegría. (...)"

Lluís Bonet Mojica: Diario La Vanguardia 

 

La professora d'història(Marie-Castille Mention-Schaar, 2014)

Dimarts 30 d'abril a les 19.30 h. (Casa de Cultura de La Romana)

Anne Gueguen és una professora d'Història d'institut que a més es preocupa pels problemes dels seus alumnes. Enguany, com sempre, Anne té un grup difícil. Frustrada pel seu materialisme i falta d'ambició, Anne desafia als seus alumnes a participar en un concurs nacional sobre el que significa ser adolescent en un camp de concentració nazi. Anne usa tota la seua energia i creativitat per a captar l'atenció dels seus alumnes i motivar-los. A mesura que el termini s'acosta, els joves comencen a obrir-se als altres i a creure en si mateixos. Un projecte que canviarà les seues vides.

  

Premis
 • Nominada a Millor actor revelació pels Premis César (2014)
Crítiques
 • "Una pel·lícula necessària, presidida per la calmosa autoritat moral de l'estupenda Ascaride. I sí, està bé per a posar en col·legis, quasi millor que en cinemes. (...)"
Antonio Weinrichter: Diari ABC
 • "Aquesta pel·lícula és la crònica i, al mateix temps, la culminació d'un heroic relat d'èpica docent (...) Un treball al qual li haguera vingut ben major sobrietat de to."

Jordi Costa: Diari El País

 

 

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://google.com/+Culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464