Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • PHOTOALICANTE arriba al MUA amb una exposició de José Migoya i un taller

PHOTOALICANTE arriba al MUA amb una exposició de José Migoya i un taller

Alacant, 4 de març de 2019
per Alejandro Ferràndez i Mas

La VI edición de PHOTOALICANTE, estarà present al Museu de la Universitat d'Alacant amb l'exposició Último Asunto, de José Migoya, i la realització del taller d'experimentació fotogràfica Explicarte.

 

Último Asunto - José Migoya
  • Inauguració el 06/03/2019 a les 19.00 h.
  • Del 06/03/2019 al 07/04/2019
  • Dlluns a divendres de 9.00 a 20.00 h. / Dissabtes i diumenges de 10.00 a 14.00 h.
  • Museu de la Universitat d'Alacant.

La generació de l'autor, els nascuts en el 78, van créixer influenciats pel relat de la transició espanyola. El 23 de desembre de 1973 ETA assassinava el president del Govern Luis Carrero Blanco, convertint-se aquest episodi en mite fundacional d'aquest nou període. La raó de ser d'aquest treball seria una memòria sentimental. Último Asunto planteja un viatge en el temps, un diàleg entre eixe passat i el nostre present.

A través de la quotidianitat de la imatge s'estableix una aproximació al dia que va tindre lloc el succés històric reconstruint el paisatge social de l'època: espais, persones, xicotets detalls quotidians que conformen la realitat. El fet històric es barreja amb el nostre dia a dia, la història oficial que ens ve donada i la microhistòria que conforma els fets intranscendents.

José Migoya

Llicenciat en Història per la universitat d’Oviedo, la seua formació fotogràfica es desenvolupa de manera autodidacta fins que es decideix a cursar l’any 2016-2017 MAPA- Màster en Projectes de Fotografia d’Autor, a LENS Escola d’Arts Visuals (Madrid). 

 

Durant el període 2013-2016 fa diversos tallers amb autors reconeguts en l’àmbit nacional: Matías Costa, Juan Valbuena, David Jiménez, José Manuel Navia, Aleix Plademunt. Seleccionat per a nous descobriments a PhotoEspaña 2016, per la sèrie La distancia es memoria, on traça un paisatge de records que t’assalten en caminar. Finalista de la beca MAPA per a fer el màster en Projectes de Fotografia d’autor a LENS, Escola d’Arts Visuals (Madrid) per la sèrie Americana, a través de la cerca del paisatge americà en el paisatge asturià, relaciona conceptes com paisatge, territori, identitat. Guanyador de visionats Photoalicante 2018 pel treball Último Asunto, on tracta un dia històric en la història recent d’Espanya des de la quotidianitat.

 

EXPLICARTE - Taller d'Experimentació Fotogràfica
  • 10/03/2019
  • Diumenge de 11.00 a 13.00 h.
  • Museu de la Universitat d'Alacant

Es tracta d'un taller de poesia visual a partir de la fotografia on el retrat i els objectes són els protagonistes, donant lloc a imatges surrealistes a partir del collage i la fotografia d'estudi. L'objectiu d'aquest taller és experimentar amb les grans possibilitats que ens proporciona la creació d'imatges.

El taller es divideix en dues parts: una primera de presa fotogràfica en un plató de fotografia i una segona d'estudi i taller didàctic on, amb les imatges fotografiades, es realitzarà una obra final.

Les inscripcions estan completes, pots afegir-te a la llista d'espera ací.

VEU Revista cultural de la Universitat d'Alacant


Revista Cultural VEU
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Google+: http://google.com/+Culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464