Saltar apartados
 • UA
 • veu.ua.es
 • Cicle de Concerts de Primavera de l'Orquest..lharmònica de la Universitat d'Alacant 2019

Cicle de Concerts de Primavera de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant 2019

L’OFUA oferirà quatre concerts, dos a Alacant de caràcter solidari, un a la Romana i un altre a Oriola

 

Moment de la presentació del Cicle de Concerts de Primavera de l'OFUA en roda de premsa

 

Alacant. Dimarts, 9 d'abril de 2019

El Cicle de Concerts de Primavera de l'Orquesta Filharmònica de la UA (OFUA) d'enguany inclou quatre actuacions, dues de de caràcter solidari a la ciutat d’Alacant i dues més en les localitats de la Romana i Oriola. El cicle compta amb el suport dels patrocinadors anuals de l’OFUA, la Fundació Manuel Peláez, Vectalia, Hidraqua i Cajamar, a més de col·laboracions puntuals d’altres institucions per a concerts concrets del programa. 

Calendari d’actuacions:

QUARTET DE CORDA DE L'OFUA

 • Dimarts 7 de maig a les 20:30 hores , en el Teatre Principal d'Alacant , concert solidari a càrrec del Quartet de Corda de l'OFUA, a benefici de l'Associació Espanyola contra el Càncer . Aquest concert compta amb la col·laboració específica de la Junta de Germandats i Confraries de la Setmana Santa d’Alacant, i les entrades donatiu tenen un preu de 15, 13 i 11 euros, ja disponibles al Teatre Principal, a la seu de l’Associació Espanyola contra el Càncer (av. Catedràtic Soler 4, baix) i a la Junta Major de Germandats i Confraries de la Setmana Santa d’Alacant (Casa de la Festa Manuel Ricarte, c/ Bailèn núm. 20-2n Alacant). Els grups de cambra de l’OFUA són el resultat del treball formatiu i pedagògic que orienta aquest projecte universitari. Constitueixen un element complementari que permet afrontar amb intensitat i rigor un repertori més ampli i versàtil que el que ofereix una orquestra íntegrament. Els joves intèrprets dels grups de cambra, dirigits per Tobias Gossmann, posen sobre l’escenari totes les seues capacitats i sensibilitat musical per a generar una important experiència estètica. El Quartet de Corda de l’OFUA està integrat per violins, María García Sivera i Antonio Milán Martínez; viola, Carles Soler Navarro, i violoncel, Javier Masiá Martínez.  Programa de mà Cartell
  Aquesta primera actuació del cicle està patrocinada per Vectalia, Hidraqua, Diputació d’Alacant, Fundació Manuel Peláez Castillo i Cajamar, i compta amb la col·laboració del Conservatori Superior d’Alacant Òscar Esplà i el Conservatori Professional Guitarrista José Tomás, d’Alacant, Conservatori Professional Vicente Lillo Cánovas, de Sant Vicent, i la Brass Academy Alacant.

 

ORQUESTRA FILHARMÒNICA DE LA UNIVERSITAT D'ALACANT

 • Dissabte 11 de maig a les 20 hores, actuació portarà a l'OFUA a la Casa de la Cultura de la Romana, amb entrada gratuïta limitada a l'aforament. Programa de màCartell.
 • Domingo 12 de maig a les 19 hores, en el Teatre Circ d'Oriola , un esdeveniment organitzat per la UA i l'Ajuntament d'Oriola (entrada gratuïta limitada a l'aforament)

AVÍS IMPORTANT: El Concert de Primavera de l'OFUA previst per al dia 12 de maig a Oriola s'ajorna per motius tècnics. Disculpen les molèsties.

 • Dimarts 14 de maig a les 20 hores, últim esdeveniment del Cicle en l'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA), amb un concert solidari a benefici de la Fundació Noray Projecte Home d'Alacant . El preu-donatiu de les entrades és de 15 euros, ja disponibles en la Llibreria Compàs de la UA, en Instanticket ( www.instanticket.es ) i una hora abans del concert en la taquilla. Per a aquells que desitgen col·laborar amb aquesta causa però no puguen assistir, s'ha habilitat la Fila Zero. Programa de mà. Cartell

  El director de l'orquestra, Tobias Gossmann, ha detallat que el repertori triat per al cicle d’aquest any pretén acostar els alumnes i el públic en general a les obres mestres del repertori mundial, però també a obres modernes. Per això ha seleccionat dues simfonies de Schubert i de Grieg, perquè, assegura, «totes dues tenen misteris sense resoldre». La  Simfonia en si menor  D 759 de Franz Schubert (1797-1828), «La Inacabada» de Schubert, es diu així perquè no se sap per què va quedar incompleta. Era la penúltima simfonia que va escriure Schubert, el seu contingut musical és extraordinari, però les investigacions musicològiques no han pogut aclarir per què el compositor no la va enllestir. Però així i tot, està considerada una obra mestra i té un lloc consolidat a les sales de concerts. La segona simfonia triada, la  Simfonia en do menor  d’Edvard Grieg, és l’única simfonia de Grieg que ha estat cent tretze anys sense ser tocada. El mateix compositor la va retirar del seu editor després d’estrenar alguns moviments i va escriure de la seua pròpia mà la misteriosa nota «no s’ha de tocar mai». Sobre la raó d’aquesta prohibició solament es pot especular. És a partir de 1980 que s’ha tornat a programar aquesta bonica simfonia, que per ser una «indesitjada» s’ha convertit en «La Desconeguda».

  

REPERTORI QUARTET DE CORDA OFUA

Teatre Principal. 7 de maig, 20 hores

I PART

Wolfgang Amadeus Mozart,  Divertimento in re,  KV 136 (125a)

Allegro

Andante

Presto

Wolfgang Amadeus Mozart,  Divertimento in si bemoll , KV 137 (125b)

Andante

Allegro di molto

Allegro assai

Wolfgang Amadeus Mozart,  Divertimento in fa , KV 138 (125c)

Allegro

Andante

Presto

 

II PART

Ludwig van Beethoven,  Quartet en do menor , op. 18, núm. 4

Allegro ma non tanto

Scherzo, andante scherzoso quasi allegretto

Menuetto, Allegretto

Allegro

 

REPERTORI PER A CONCERTS DE PRIMAVERA 2019 (OFUA)

Concerts: Dissabte 11 maig, 20 hores, Casa de la Cultura de la Romana; diumenge 12 de maig, 19 hores, Teatro Circo d’Oriola, i ADDA, 14 de maig, 20 hores

Les simfonies «Inacabada» i «Desconeguda»

I PART

Franz Schubert,  Simfonia en si menor , D 759

Allegro moderato

Andante con moto

 

II PART

Edvard Grieg,  Simfonia en do menor

Allegro molto

Adagio espressivo

Intermezzo

Finale

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464