Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Diàleg: Dissidència Sexual. Una trobada relacionada amb l'exposició Pluri-Identitats

Diàleg: Dissidència Sexual. Una trobada relacionada amb l'exposició Pluri-Identitats

Alacant, 21 de maig de 2019

Dins del marc de l'exposició Pluri-Identitats del Museu de la Universitat d'Alacant MUA, la seua Sala Polivalent acull aquest dijous 23 de maig a les 19 hores un díàleg sobre "Dissidència sexual" a càrrec de Juan Vicente Aliaga i Jesús Martínez Oliva.

Juan Vicente Aliaga és professor titular de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València, autor i comissari d'exposicions. El seu treball de recerca se centra entorn del gènere feminista i els estudis queer, amb especial atenció a les representacions culturals, artístiques i polítiques de la dissidència i la singularitat sexual. Així mateix, desenvolupa la seua labor docent entorn de la importància de les micropolíticas i de les aportacions dels estudis interculturals, pos i decoloniales. És autor dels llibres Desobediencias, cuerpos disidentes y espacios subvertidos en el arte en América Latina y España: 1960-2010 (Madrid, Egales, 2014, con José Miguel G. Cortés), Orden fálico. Androcentrismo y violencia de género en las prácticas artísticas del siglo XX (Madrid, Akal, 2007) i Arte y cuestiones de género (San Sebastián, Nerea, 2004).

Jesús Martínez Oliva és doctor en Belles Arts, professor d'Escultura en la Facultat de Belles arts de Múrcia, autor del llibre El desaliento del guerrero, representaciones de la masculinidad en el arte de los 80 y 90 (CENDEAC, 2005) i artista plàstic. Ha investigat tant a nivell teòric com des de la pràctica artística sobre la problemàtica de l'articulació de les identitats des de les perspectives del gènere i la sexualitat. A més de diverses exposicions individuals i col·lectives, ha il·lustrat els Sonetos del amor oscuro, de Federico García Lorca (Flors rares, Madrid, 2018).

La taula redona serà retransmetrà també per videostreaming en aquesta adreça: https://vertice.cpd.ua.es/203246

 

PLURI-IDENTITATS, l'exposició de la I Convocatòria Biennal d'Arts Visuals

Aquesta exposició, iniciativa del Vicerectorat de Cultura, Esport i Llengües en col·laboració amb el Vicerectorat de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat de la UA, ens acosta a altres veus, a una altra forma d'entendre la realitat i a reflexionar sobre conceptes com la diversitat, el respecte i la llibertat per a aconseguir una societat més justa, inclusiva i igualitària.

Aquesta convocatòria naix amb la voluntat de ser un espai per a la creació artística contemporània en el qual plantejar qüestions vinculades amb la identitat de gènere, la diversitat sexual, l'expressió de gènere o l'orientació afectivosexual.

En aquesta primera edició s'han presentat vint-i-dos projectes, que destaquen per la seua diversitat temàtica i tècnica, dels quals un jurat especialitzat ha seleccionat catorze propostes. El MUA, per tant, es converteix de nou en un espai en el qual la fotografia, la pintura, el dibuix, el collage, el vídeo, el grafiti i l'escultura dialoguen per a derrocar estereotips i impulsar el valor de la pluralitat.

Pluri-Identitats es pot visitar del 15 de març al 14 de juliol en la Sala Sempere del MUA

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464