Alacant, 28 de juny de 2019
Com a colofó a l'acte d'inaugural dels Cursos d'Estiu Rafael Altamira de la UA, que tindrà lloc dimecres 3 de juliol a les 20.00 hores en la Seu Universitària de Cocentaina (Palau Comtal), se celebrarà el concert "Antoni Miró, pintura musicada". L'entrada es lliure limitada a l'aforament.
"Antoni Miró, pintura musicada " és un projecte de 2018 de la Càtedra Antoni Miró d'Art Contemporani de la UA i del músic Feliu Ventura. En ell, nou músics s'inspiren en nou obres del pintor alcoià per a compondre amb les seues cançons un conjunt artístic ressonant entre música i pintura, i en el qual la visió d'Antoni Miró queda expressada i enriquida.
Per a aquesta ocasió es comptarà amb la interpretació en directe dels artistes Lu Rois, Pau Alabajos, Borja Penalba, Mireia Vives i Júlia .
«Antoni Miró, pintura musicada és un exercici poc habitual: músics i cantants conjurats per a crear nou cançons inspirades en nou quadres d'un mateix pintor en diferents moments de la seua trajectòria. En a penes dos mesos de l'estiu de 2018 vam bastir un estudi musical de l'obra d'Antoni Miró. Una mirada musical conformada per diversos estils i accents. És, evidentment, un mapa incomplet resultat de l'oportunitat i del moment, però obert, com moltes de les sèries del pintor, a ser completada amb noves musicacions.
La figuració crítica, la crònica de la realitat fins a la descripció descamada de la inhumanitat de les ciutats i del món «per a denunciar les guerres, la discriminació racial, l'explotació dels homes, l'hegemonia dels imperis (econòmics o militars), la destrucció del nostre planeta, la misèria de la nostra pròpia història», per a «tractar d'oferir instàncies crítiques emancipadores (...) amb precisió i sempre amb fúria. Amb una mirada valenciana que «té sovint un to grotesc, esperpèntic, satíric» perquè malgrat el desastre global contemporani, en Antoni Miró, «El color, llavors, en contraposició amb allò que es denuncia, té notes alegres». Aquestes «notes alegres», aquestes línies, perspectives i colors estan recollides en Antoni Miró, pintura musicada , des de la pluralitat estilística de les diferents propostes musicals que s'hi han aplegat». Feliu Ventura
L'acte inaugural estarà presidit pel vicerector de Cultura, Esport i Llengües, Carles Cortés, i comptarà amb l'assistència de l'alcaldessa de la localitat, Mireia Estepa, la directora del Secretariat de Seus Universitàries, Eva Valero, el director acadèmic de la Seu, Josep Lluís Todolí, el coordinador acadèmic dels Cursos d'Estiu, Hèctor Rubio, directors i directores de les Seus Universitàries en les quals s'impartiran cursos, directors dels mateixos, a més d'autoritats de l'Ajuntament de la localitat, representants d'Associacions de Cocentaina i membres de la comunitat universitària.
Accés a totes les composicions en el canal de Youtube d'Antoni Miró
La programació estiuenca per a enguany ofereix 43 cursos: 23 en el Campus de Sant Vicent del Raspeig i altres 20 en la Seus Universitàries d'Alacant, en el Campus d'Alcoi, Benissa, Cocentaina, Elda, La Nucia, Torrevella, Villena, Xixona i Calp, i en l'Aula Universitària de l'Alfàs del Pi, en col·laboració amb el Festival de Cinema de la localitat.
Per a la primera setmana de juliol, el programa inclou sis propostes: 4 en el Campus de Sant Vicent del Raspeig, amb dos cursos internacionals centrats en Salut i Negocis; un altre que abordarà la transformació digital en l'ocupació; i una última proposta dedicada a la Cultura Enológica. La Seu Ciutat d'Alacant impartirà un curs coorganitzat amb l'ICALI, centrat en les últimes novetats en Dret de Danys; i la Seu Universitària d'Elda dedicarà el seu primer curs del mes a Valors en l'Esport.
Campus
El dilluns 1 de juliol arranquen dos cursos de caràcter internacional: Immersion to Healthcare Improvement Science que proposa una immersió profunda en el món de l'atenció sanitària amb una perspectiva internacional de les millores i innovació en l'àrea de la salut. Amb una perspectiva multicultural analitzarà situacions similars en diferents contextos de cures de la salut. El programa inclou una visita dels participants a la Clínica Vistahermosa (privat) i a l'Hospital General Universitari (públic). El segon curs internacional que donarà començament el dilluns 1 de juliol, el Summer Business Program , es perllongarà fins al 25 de juliol, amb estudiants de l'àrea econòmica de la Universitat de Missouri-Columbia (USA) i d'altres universitats europees, incloent la UA. Alterna classes teòriques amb visites a empreses alacantines.
De l'1 al 4. La transformació digital de l'ocupació: desafiaments i oportunitats . (Sala de Judicis de la Facultat de Dret) . El curs ofereix una visió global sobre l'impacte que les noves tecnologies tenen en els models de negoci (Uber i Delivero són clars exemples) en les empreses de cort tradicional i com aquestes poden incorporar-la als seus models de negoci, posant l'accent en les empreses alacantines, en la gestió dels recursos humans, en la responsabilitat social, en la prevenció i en els drets laborals dels treballadors (intimitat, dret a la desconnexió digital i conciliació).
Ponents destacats:
Del 3 al 6. Introducció a la cultura enológica: geografia, paisatge, patrimoni, turisme i desenvolupament local en les comarques vitivinícolas d'Alacant .( aula A1/1-33P de l'Aulari I) Introducció a la cultura vitivinícola de comarques alacantines: mètodes i tècniques del cultiu, elaboració, anàlisi i qualitat, comercialització, cooperativisme i emprendedurismo per al desenvolupament local. Enoturismo.
Ciutat d'Alacant
Del 4 al 5 (Ramón y Cajal, 4). Procés i dret de danys. Qüestions d'actualitat processal . Estudi integral del procés judicial dirigit a la reclamació de danys. La responsabilitat de l'advocat en l'exercici professional, la indemnització de danys en l'àmbit de la propietat intel·lectual, la responsabilitat civil dels administradors de societats mercantils i dels atemptats contra l'honor.Ponents destacats:
Vicente Magro "La prova pericial en els processos civil i penal"
José Antonio Seijas Quintana "àmbit de la responsabilitat sanitària i de l'edificació"
Antonio del Moral. "Responsabilitat civil per atemptats a l'honor".
Seu d'Elda
Del 3 al 5. Valors en l'esport . Paper de l'esport en l'educació de la societat, a través de projectes de promoció socialment responsable, desenvolupant hàbits saludables, propiciant la inclusió, la coeducació i integració.
Ponents destacats:
VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)
Tel: (+34) 96 590 9593
Fax: (+34) 96 590 3464
Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua
Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua
Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es
Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464