Saltar apartados
 • UA
 • veu.ua.es
 • Villena acompanya els cursos d'estiu de la UA amb una programació de música i teatre

Villena acompanya els cursos d'estiu de la UA amb una programació de música i teatre

Alacant, 4 de juliol de 2019

Com és habitual, la ciutat de Villena dona suport els Cursos d'Estiu de la UA amb una variada programació cultural. Enguany, les activitats tindran lloc del 5 al 12 de juliol, i inclouen un concert de música fusió a càrrec del músic local Luis Giménez i un Festival de teatre amb cinc representacions, tant de grups professionals com amateur.


Programa
:

 • Divendres 5 de juliol, concert de Luis Giménez en la Plaça de Santiago de Villena
  • 22.00 h, Obertura dels cursos d'estiu 2019 perª M Ángeles Alonso Vargas, directora de la Seu Universitària de Villena.
  • 22.30 h, Concert de Luis Giménez Amorós, músic villener que fusiona estils africans, àrabs i llatins amb lletres en castellà. Entrada lliure.
   Middle_passageLuis Giménez Amorós

   Compositor villener establit a Sud-àfrica (professor en el Center for Humanities Research University of Western Cape Town, Sud-àfrica), Luis Giménez presenta el seu vuitè treball Middle Passage, un retrobament amb artistes locals coneguts en el panorama musical del país com Javier Geras, Antonio Prats o col·laboracions dels grups locals Ala de Mosca, CC Pink o Dixie project. També comptarà amb col·laboracions com Rugare Musikavanhu o Amine Bekhechi, entre d’altres. Durant les últimes dues dècades, el cantant ha combinat estils musicals espanyols amb diferents tipus de músiques del continent africà (gnawa, sahrauí, blues malià, soukous, afro-beat, chimurenga, etc.) A més, ha dut a terme una extensa investigació musical en països africans, l’Índia i Espanya, i ha publicat llibres acadèmics com Tracing the mbira sound arxive in Zimbabwe (Routledge 2018) o documentals com Los mares del desierto (Sahara Occidental/Algèria) o Adama Drame: Embracing the Malian nation (Mali).

   Luis presenta el seu vuitè àlbum i retrata un viatge musical imaginari que arranca a Ciutat del Cap en direcció al sud d’Espanya passant pel Sàhara Occidental, Mali o Zimbabwe, entre altres paisatges sonors. Middle Passage es refereix a la travessia marítima que forçadament van fer milions d’esclaus entre Àfrica, Europa, Àsia i Amèrica des del segle XIV. En aquesta travessia es van desenvolupar músiques d’anada i tornada que van donar lloc al naixement d’estils musicals com la rumba o estils poètics com les dècimes. Aquest disc està dedicat a tots els que continuen vius en l’herència intangible que conté cada cançó que s’hi exposa. Middle Passage evoca un lloc imaginari entre Espanya i Sud-àfrica, viatge que l’autor ha realitzat sovint la darrera dècada.

 

 • Del 8 al 12 de juliol, Festival de teatre en el Saló d'Actes de la Casa de Cultura de Villena (entrada lliure)

  • Dilluns 8 de juliol a les 22.30h, "LA TEMPESTA", de William Shakespeare
   Direcció i dramatúrgia: Iván Jiménez
   Representació a càrrec de l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant.

  • Dimarts 9 de juliol a les 22.30 hores, "WELCOME MEDIEVAL SPANIARDS"
   Direcció: Jordi Gandía
   Representació a càrrec de Los Juglares del Lute("companyia de teatre amateur independent, lliure i tropical")

  • Dimecres 10 de juliol a les 22.30 hores, "XAVI CASTILLO NEWS"
   Direcció: Xavi Castillo
   Representació a càrrec de Pot de Plom.

  • Dijous 11 de juliol a les 22.30 hores, "YO DE MAYOR QUIERO SER FERMÍN JIMÉNEZ"
   Representació a càrrec de Pont Flotant.

  • Divendres 12 de juliol a les 22.30 hores, "APROXIMACIÓN A MARK LEYNER"
   Direcció: Andrés Leal
   Representació a càrrec d'Imago Mundi.


Accés lliure, aconsegueix les teues invitacions en www.ticketea.com, en la KAKV o en la Seu Universitària.

 

Cursos d'Estiu de la UA a Villena

1. Coeducació Afectivosexual: de la Teoria Coeducativa a la Pràctica a l’Aula. Lloc: carrer La Tèrcia, núm. 12. Del 8 al 12. Acte Inaugural: dilluns 8 de juliol. 9.00-10.00 h. Inauguració oficial a càrrec de la vicerectora d’Igualtat de la Universitat d’Alacant, la directora de la Seu Universitària de Villena, la Regidoria d’Igualtat i el director del CEFIRE.

Programa complet

2. Del Particularisme a l’Universalisme. Taller de Creació Escènica de Pont Flotant. Lloc: Casa de la Cultura, plaça Santiago 7. Del 8 al 12.

Programa complet 

Professorat: Pau Pons. Professora d’Entrenament Físic i Vocal de l’Actor en l´Escola de l´Actor (ESAC) a València. Com a actriu ha treballat amb directors com Jorge Picó, Carles Alfaro, Ximo Vidal, Joaquim Candeias i Xavi Puchades, entre d’altres. Ha realitzat ajudanties de direcció per a Albena Teatre, Pluja Teatre, Cremen Produccions i Combinats i ha dirigit espectacles per a Germinal Produccions, Hibiscus Teatre i L’Horta Teatre, entre d’altres. És una de les fundadores de Pont Flotant. Jesús Muñoz. Professor del mòdul d’Expressió Oral en el Postgrau de Teatre en l’Educació (actual màster en Teatre Aplicat) de la Universitat de València. Com a actor ha treballat amb companyies com a Bambolina Teatre Practicable, La Fura dels Baus, Cremen, Teatres de la Generalitat Valenciana, Teatre de Marionetes L’Estrela o Det Andet Teater (Dinamarca). És un dels fundadors de Pont Flotant.

3. Explorant Noves Tècniques en Bioquímica i Biologia Molecular. Lloc: carrer La Tercia, núm. 12. Del 8 al 12.

Programa complet

4. Tast i Elaboració de Cervesa Artesanal. Lloc: cuina del mercat de Villena, en col·laboració amb El Salón de la Cerveza i el pub cerveseria El Refugio. 17, 18 i 26. Professorat: Raúl Tejerina, químic i gerent en Tecnocaelia; Paco Bernabeu, mestre cerveser de Cervezas Postiguet; Antonia Muñoz, gerent del Salón de la Cerveza; i Blanca Freixe, cap de producció d’Ordum.

Programa complet

Bàner Cursos d'Estiu

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464