Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Diumenges al MUA. Visites guiades familiars i animació familiar

Diumenges al MUA. Visites guiades familiars i animació familiar

Alacant, 20 de setembre de 2019

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) torna a posar en marxa el seu programa "Diumengues al MUA" amb set propostes per al primer quadrimestre del curs, del diumenge 29 de setembre al diumenge 15 de desembre: Trivial d’art, llibremància, creació de feres salvatges, ciutats imaginàries, art i drets humans, joc d’escapada i un taller historicoartístic. Totes les activitats són gratuïtes i és necessari fer una inscripció prèvia. Les inscripcions s’obrin a les 8 hores del dilluns previ a la data de cada taller en http://www.mua.ua.es/inscripciones/. Les activitats es faran d’11 a 12.30 hores.

Programa:

  • Diumenge 29 de setembre: "Trivialacant d'Art", versió familiar del conegut joc de taula de preguntes a contestar en grups competint entre si amb el Museu com a escenari. Les temàtiques se centraran en l'art en general, artistes locals, el Museu i la Universitat. A càrrec de Trivialacant (80 persones a partir de 12 anys). Domingo 6 d'octubre: la comissària d'art Diana Guijarro, impartirà el taller "Libromancia Contemporánea" (20 persones a partir de 6 anys).
  • Diumenge 6 d'octubre: la comissària d'art Diana Guijarro, impartirà el taller "Libromancia Contemporània" (20 persones a partir de 6 anys). Aquesta activitat planteja colonitzar l'espai a través de la veu, una pràctica que utilitzarà la màgia de la llibremància contemporània per a explicar altres històries dins de l'exposició de les residències artístiques del MUA.
  • Diumenge 20 d'octubre: l'artista Luisa Pastor oferirà el taller "Bestiario", una proposta de creació de noves feres salvatges a partir de collage (15 xiquets i xiquetes d'entre 7 a 12 anys, acompanyats per un adult). Es tracta d'un taller creatiu i experimental, a partir de la disciplina del collage, en el qual els participants realitzaran un almanac de noves i curioses espècies d'animals fantàstics. Proposa la creació d'un catàleg personal de feres salvatges que, de manera poètica, aporta a l'imaginari col·lectiu una àmplia varietat de nous animals. Una forma de reflexionar sobre la pèrdua de les espècies que, dia a dia, estan en greu perill d'extinció a mans de caçadors furtius i el tràfic il·legal.
  • Diumenge 10 de novembre: taller "Relatos de ciudades", centrat en la creació de ciutats imaginàries de la mà de Habitando voy, arquitectura creativa (25 xiquets i xiquetes entre 6 i 12 anys). Aquest taller creatiu pretén dotar de materialitat i crear un relat imaginari de les ciutats que apareixen en les fotografies de l'arquitecte Gaspar Jaén. Activitat vinculada a l’exposició “Una mirada arquitectònica. Fotografia de Gaspar Jaén en la col·lecció del MUA”
  • Diumenge 24 de novembre: taller de creació artística i reflexió sobre l'entorn i els valors "Callejear el campus: nombrando lugares para visibilizar los derechos humanos", impartit per la docent i investigadora Amparo Alonso Sanz, doctora en Didàctiques Específiques i professora de la Universitat de València. (grups familiars amb almenys una persona adulta. Màxim 30 persones). En grups explorarem el campus i reflexionarem sobre possibles noms per als carrers i les places. Noms representatius que posen en relleu els valors que ens importen. Conjuntament, traslladarem les nostres percepcions i decisions a una cartografia pintant i grafiant.
  • Diumenge 1 de desembre: "La obra desaparecida", joc d’escapada familiar tecnològic a càrrec de Robotikids-robótica educativa (36 persones a partir de 12 anys). Centrat en les instal·lacions del Museu i les seues exposicions, el joc proposa tecnologies robòtiques, lector digital de codis de barra i realitat virtual, entre d’altres, com a instruments per a poder descobrir eixes endevinalles i pistes.
  • Diumenge 15 de desembre: "L'Art del Mediterrani II", segona edició del taller històric-artístic de recerca creativa i joc a càrrec de l'artista i docent Beatriz Rico. En el s'enllaça l'arqueologia amb l'art contemporani mitjançant diferents tècniques manipuladores (25 persones a partir de 7 anys). 

Diumenges_MUA

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464