Saltar apartados
  • UA
  • veu.ua.es
  • Exposició: Consolidació de les arts circenses a Alacant

Exposició: Consolidació de les arts circenses a Alacant

Alacant, 18 de setembre de 2019

  • Exposició: Consolidació de les arts circenses a Alacant
  • Del 16 de setembre al 22 d'octubre a la sala Trànsit (vestíbul de l'Aulari II de la UA, núm. 30 en el plano
  • Cartela en pdf


Coincidint amb la celebració del 10º Festival Circarte, que té lloc en diferents sales d'Alacant del 13 al 29 de setembre, la sala Trànsit II de la UA presenta l'exposició Consolidació de les arts circenses a Alacant. En ella, a través de cartells, samarretes, fotografies i records, es realitza un recorregut històric on es plasmen els moments més interessants i significatius de tot el panorama circense en la ciutat d'Alacant des dels seus inicis.

A la fi dels 90, un grup de persones amb inquietuds alternatives van fundar l'Associació de Malabaristes d'Alacant "Donyet Ardit". Va ser el germen del creixement de les arts circenses a Alacant, basat principalment en l'associacionisme.

A partir de llavors, cada vegada més, sorgeixen a Alacant noves companyies professionals de circ, nous espais de creació i nous festivals d'arts escèniques, com l'esmentat Festival Circarte, un dels festivals de circ amb més recorregut i consolidació en la província.

L'exposició Consolidació de les arts circenses a Alacant planteja un recorregut per la història del Festival Circarte i de l'associació alacantina Donyet Ardit, repassant també les diferents companyies de circ alacantines i activitats i iniciatives circenses dutes a terme en la ciutat, tals com a convencions, jornades o gales de circ, així com altres festivals circenses de la província d'Alacant.

Comissari de l'exposició: Federico Menini.


 

Més informació i programa complet del Festival Circarte: www.circarte.com

 

Notícia relacionada: La Companyia Eia presenta en el Paranimf l'espectacle InTarsi (dimecres 25 de setembre de 2019 a les 20.00 hores).

 

 

VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant


VEU Revista Cultural de la Universitat d'Alacant
Secretariat de Promoció Cultural i Lingüística
Edif. Germà Bernàcer
Universitat d'Alacant
Carretera Sant Vicent s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 9593

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: https://twitter.com/culturaenlaua

Facebook: http://facebook.com/culturaenlaua

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464